A l'Eixample

Roba a la seva cita una bossa Louis Vuitton i un rellotge de 10.000 euros a Barcelona

El lladre ha sigut arrestat i la víctima, una turista, ha recuperat els objectes que li va sostreure amb la clau del seu hotel

Els Mossos d'Esquadra aconsellen no acudir a una cita a cegues sense dir a un conegut on tindrà lloc

dwyhubnx4aaaq1p

dwyhubnx4aaaq1p

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La dona va entaular conversa amb l’home a través d’una xarxa social. Ella es trobava a Barcelona de vacances i va citar la seva aventura dissabte passat a la tarda a l’hotel on s’allotjava, ubicat a l’Eixample. La cita a cegues no va ser desastrosa, perquè tots dos van marxar junts de l’hotel a prendre alguna cosa. Al cap de poques hores, ell, un home de nacionalitat espanyola, de 27 anys i veí de la capital catalana, li va dir que estava cansat i que es retirava. Però ella seguia amb ganes d’allargar la nit i es va quedar. Es van acomiadar en aquell bar.

El que la dona ignorava és que durant aquella estona al local la seva aventura li havia robat la targeta que obria la porta de la seva habitació de l’hotel. I després de separar-se, l’home va posar rumb a l’hotel, va entrar a l’habitació i li va robar un rellotge valorat segons ella en 65.000 euros –fonts policials aclaririen hores més tard que finalment el valor de la joia era en realitat de 10.000 euros– i una bossa i una cartera de la casa Louis Vuitton, amb un preu de 850 euros.

Un duplicat

La víctima no se’n va adonar fins que va tornar a l’hotel, de matinada. Primer es va adonar que no tenia la targeta. Després, quan va aconseguir entrar a la seva habitació després d’aconseguir un duplicat a la recepció de l’hotel, va veure que faltaven el seu rellotge i la seva bossa. Va lligar caps de seguida. Va trucar als Mossos d’Esquadra i va denunciar la seva aventura.

Al posar la denúncia, va facilitar també les dades personals que tenia del sospitós, el perfil de la xarxa social del qual era real. Els agents, gràcies a aquesta informació, van localitzar l’home, el van arrestar per un delicte de robatori amb força i li van tornar a la víctima els objectes sostrets.

Cites a cegues, però amb condicions

Els Mossos, en vista que els contactes entre desconeguts s’han multiplicat gràcies a l’entorn digital i, en especial, a les aplicacions de cites, donen tres consells per minimitzar riscos.

Notícies relacionades

El primer és ser molt prudent a l’hora de seleccionar quins permisos s’accepten al crear-se un perfil. Sobretot el que pregunta si s’accedeix o no a compartir la ubicació del telèfon. El segon és evitar converses que inicien desconeguts. Quan algú de qui no consta cap referència ni amics en comú prova d’entaular un xat privat, el més aconsellable, segons la policia catalana, és rebutjar-lo.

El tercer, i més decisiu, és que si els dos desconeguts arriben a un acord i, com la turista de Barcelona, volen citar-se, s’ha d’establir amb claredat com es produirà aquesta trobada. És a dir, les condicions i l’entorn han de quedar clars per endavant. "I no anar-hi sense avisar ningú", remarquen fonts policials. "Si quedes amb un estrany, o estranya, hauries de dir-li a algú del teu entorn on seràs. S’ha d’evitar que si passa alguna cosa, el que sigui, ningú sàpiga ni amb qui estàs ni on havíeu quedat", insisteixen.