ENQUESTA PREELECTORAL DEL GESOP

Puigdemont guanyaria les eleccions europees a Barcelona

Aconseguiria el recolzament d'un terç dels votants d'ERC i la CUP en les municipals

Els republicans quedarien tercers després de guanyar les generals a la capital catalana

euelecciones

euelecciones

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Carles Puigdemont guanyaria les eleccions europees a la ciutat de Barcelona. Junts per Catalunya obtindria en les eleccions al Parlament europeu un 27,6% dels vots a la capital catalana, per davant del PSC, que aconseguiria un 22,9%, i d’ERC, que, amb Oriol Junqueras com a cap de cartell, quedaria en tercer lloc, amb un 15,8%. I això, tot just un mes després que els republicans guanyessin les eleccions generals a la mateixa ciutat. Aquests són els resultats que preveu el GESOP, segons l’estimació de vot de la seva segona enquesta preelectoral sobre les eleccions municipals de Barcelona.

L’enquesta no és concloent sobre el resultat global de les eleccions europees, però és indicativa que una part rellevant de l’electorat es disposa a exercir un vot dual, sigui el mateix dia o en diferit. Molts votants que no es van inclinar per JxCat en les generals i que tampoc tenen intenció de votar la llista postconvergent en les municipals a Barcelona, sí que dipositaran la papereta de la candidatura de Puigdemont a l’urna de les europees. També molts dels qui van optar i optaran per ERC en les dues convocatòries ho faran per l’expresident en aquestes.

S’ha de tenir en compte que la indefinició és considerable: un 33% dels consultats no sap què farà en les europees, sobretot entre els votants dels partits constitucionalistes.

Canvi de terç

Notícies relacionades

Les dades de record de vot criden l’atenció. Un de cada 10 votants d’En Comú Podem en les legislatives votarà Puigdemont. Dels que van votar ERC en aquesta convocatòria, un 34,8% s’inclinarà per JxCat, segons el GESOP.

En el cas del vot de les municipals, tenint en compte la intenció de vot de la mateixa enquesta, el transvasament també és considerable. Un 29,5% dels qui diuen que votaran ERC i un 10% dels qui afirmen que ho faran per Ada Colau tenen intenció de votar Puigdemont en les europees, igual com un 34,1% dels votants de la CUP en les municipals.