ELECCIONS MUNICIPALS

Collboni promet acabar amb la inseguretat de Barcelona en un any

El candidat del PSC exigirà 400 mossos al Govern i ampliarà amb 1.000 agents la plantilla de la Guàrdia Urbana

zentauroepp48208366 pla mitj  de l alcaldable del psc  jaume collboni  amb el mi190518194929

zentauroepp48208366 pla mitj de l alcaldable del psc jaume collboni amb el mi190518194929 / Silvia Jardi

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré

“El meu objectiu és acabar amb la crisi d’inseguretat que viu Barcelona abans d’un any”. Tres-cents seixanta-cinc dies. És el període que s’ha marcat Jaume Collboni, el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, per acabar amb la tendència negativa quant a percepció (la seguretat és la primera de les preocupacions dels barcelonins, segons l’últim baròmetre de l’ajuntament) i fets (“només en furts, es va arribar a 191.179 2018 el 2018”), si és elegit alcalde. Es proposa fer-ho amb “més policia, més prevenció i més proximitat,” segons ha explicat aquest dijous al barri del Raval, un dels més afectats quant a seguretat i incivisme.

D’entrada, augmentarà la plantilla de la Guàrdia Urbana en 1.000 efectius ja que, a parer seu, “són els primers agents de prevenció i proximitat als barris”. El cost d’ampliar les places en la policia és secundari, ja que com s’ha encarregat de recalcar el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, present en l’acte, “per als socialistes la seguretat és una inversió social”; i per confirmar-ho hi ha les xifres: “En els governs socialistes, la seguretat representa un 0,63% del PIB, i quan governa la dreta, és el 0,50% o 0,51%”, ha assegurat.

Lluita contra l’incivisme

Notícies relacionades

Collboni exigirà, a més, 400 mossos d’esquadra al Govern i treballarà per la internalització dels serveis socials directes del consistori, com els agents de carrer. La lluita contra l’incivisme serà un altre dels cavalls de batalla de l’alcaldable, que aspira al fet que “Barcelona torni a ser segura i exemplar en civisme”. Una cosa que, opina, s’ha perdut en els últims quatre anys perquè l’actual alcaldessa, Ada Colau, ha sigut “víctima dels complexos i la incompetència”.  

En aquest aspecte, Collboni ha recordat que, amb el mateix marc jurídic i codi penal, “mentre a Madrid els delictes menors s’han reduït un 2%, a Barcelona s’han incrementat un 22%”. Per a Ciutat Vella, l’alcaldable del PSC també té les seves pròpies receptes: recuperar el fiscal especial de Ciutat Vella i acordar un nou pacte per al districte.