el passat 30 de març

Identificat el ciclista que va atropellar una dona i un nadó a Barcelona

La mare del nen ha reconegut l'home en una foto enviada per un ciutadà a la policia

El sospitós no va fugir del lloc tal com la Urbana va afirmar al dia següent de l'accident

e0e41d64-e71e-4aa7-b8c8-164823fb3fe5-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Guàrdia Urbana ha identificat l’home que el 30 de març va atropellar una dona que passejava amb el seu net a coll. Amb ells també hi anava la mare del nadó. El nen, de quatre mesos, va patir untraumatisme cranioencefàlic i va passar quatre dies hospitalitzat. Se’l continua sotmetent a diferents proves, però la seva vida no corre perill. La col·laboració ciutadana ha sigut clau per aconseguir la identitat del ciclista, que la Urbana no ha volgut revelar.

David Vázquez, subinspector de la Urbana, ha assegurat aquest dimarts davant de la premsa que la mare de la criatura ha identificat “de manera tremenda” el sospitós com la persona que va atropellar l’àvia i el seu fill. L’home, que dilluns va passar per les dependències de la Urbana de la Zona Franca, on opera la unitat d’investigació i prevenció d’accidents, nega els fets, sosté que a les tres de la tarda d’aquell dissabte estava treballant i que la bicicleta que apareix a les imatges (un model comú d’una coneguda marca d’articles d’esports) no és seva. De moment, segons la Urbana, no ha presentat cap prova concloent. Se li imputa undelicte de lesions per imprudència

No hi va haver fugida

Un ciutadà va enviar a la policia una foto i un nom després de conèixer els detalls de l’atropellament a través de la premsa. Pel que sembla, es tractaria d’una persona que coneix el ciclista i que el va reconèixer a l’instant. La Urbana va organitzar una roda de reconeixement fotogràfic i la mare va assenyalar sense dubtar-ho el seu rostre, i va descartar la resta. "Puc comptar amb els dits d’una mà les vegades que he vist algú identificar amb tanta rapidesa un sospitós", ha dit Vázquez. El subinspector ha negat que l’home s’escapés del lloc després de l’atropellament, una cosa que la Urbana sí que va assegurar a través de Twitter l’1 d’abril. "Atropellament greu amb fugida", diu el missatge compartit per la policia a la xarxa social.

Notícies relacionades

Vázquez ha confirmat que el ciclista es va quedar al lloc després d’atropellar la dona, d’uns 60 anys, que portava el nadó en braços . "Van mantenir la conversa pròpia de després d’un accident i llavors, al cap d’un parell de minuts, va marxar". Quant a les circumstàncies de l’atropellament, es va produir en una vorera en la qual les bicicletes tenen prohibida la circulació. Tractant-se a més d’un dissabte en què hi havia partit de futbol del Barça i una gran aglomeració de persones, i que al lloc hi ha una marquesina de bus, la visió de l’home era molt limitada. “No hi va haver menyspreu per part del ciclista a l’hora d’utilitzar la vorera, però sí un cúmul de circumstàncies”, ha resumit Vázquez.

Vorera de la Diagonal, davant del Palau Reial, on es va produir l’atropellament / GOOGLE MAPS

El comissionat de Seguretat,Amadeu Recasens, ha aplaudit el "treball molt meritori i de moltes hores" de la Urbana davant d’un cas, ha dit, "que va provocar una alarma social". És cert que es va parlar molt de l’assumpte rere la foto publicada per la mateixa Urbana a la seva xarxa social, però a algú li pot cridar l’atenció el cas si es té en compte que els atropellaments greus de vianants per part de ciclistes suposen el 4,5% del total. El 2018 van ser 66 les persones que van resultar ferides greus, i només en tres casos hi va haver una bici implicada.