CITA AMB LES URNES

Així estan les enquestes de les eleccions municipals el 2019 a Barcelona

Maragall i Colau es disputen la victòria el 26 de maig, segons la mitjana de tots els sondejos electorals

media encuestas barcelona

media encuestas barcelona

1
Es llegeix en minuts
Jose Rico / Francisco J. Moya

La batalla de les eleccions municipals a Barcelona està molt disputada, segons la fotografia que es desprèn de la mitjana de les enquestes publicades fins ara. ERC i Barcelona en Comú es disputen la victòria el pròxim 26 de maig en una pugna molt empatada que deixa en l’aire la incògnita de qui serà el futur alcalde o alcaldessa de la ciutat. En qualsevol cas, tots els sondejos coincideixen que la governabilitat necessitarà pactes postelectorals.

Els càlculs realitzats per EL PERIÓDICO a partir d’una fórmula futilitzada per Ivan Serrano, investigador de l’IN3 (Internet Interdisciplinary Institute) de la UOC, corresponen a la mitjana ponderada dels principals sondejos publicats en els últims mesos que inclouen treball de camp. La ponderació es realitza, com en altres fórmules d’aquest tipus, en funció de la mida de la mostra –com més gran, més valor– i de la data del treball de camp –com més recent, més significativa–.

La mitjana de les enquestes atorga al candidat d’ERC, Ernest Maragall, un lleuger avantatge sobre l’actual alcaldessa i cap de llista de BComú, Ada Colau. L’aspirant republicà obtindria 10 regidors (avui en té 5) i l’actual regidora, 9 edils (ara en té 11). La majoria absoluta a l’ajuntament se situa en els 21 representants, tot i que Maragall podria aconseguir l’alcaldia al ser la llista més votada si cap dels seus rivals aconsegueix un pacte per desbancar-lo.

Bronze per al PSC

En tercera posició, segons els sondejos, es troba el PSC de Jaume Collboni, amb 8 regidors (avui en té 4). Manuel Valls, candidat avalat per Ciutadans, se situa amb 6 edils (ara en té 5), seguit de JxCat, el cap de llista del qual, Joaquim Forn, es quedaria amb 5 representants (avui en té 10). El PP, que presenta com a alcaldable a Josep Bou, aconseguiria 2 regidors (ara en té 3). La CUP, amb Anna Saliente com a aspirant, només retindria 1 edil. (avui en té 3).

Notícies relacionades

Cap enquesta pronostica representació en el futur consistori per a Vox ni per a Barcelona és Capital, la candidatura de Jordi Graupera.

Segueix tota l’actualitat política al canal de Telegram d’EL PERIÓDICO