CITA AMB LES URNES

Els CDR irrompen en un acte de la CUP per demanar ratificar la independència

Els cupaires acusen Colau de no fer prou per parar els desnonaments

zentauroepp47633770 pla mig de la cap de llista de la cup a les eleccions munici190509141149

zentauroepp47633770 pla mig de la cap de llista de la cup a les eleccions munici190509141149 / Nazaret Romero

1
Es llegeix en minuts

La CUP ha retret a Ada Colau que sigui la gent qui està parant els desnonaments quan és l’Ajuntament de Barcelona que té un pressupost de mil milions per fer-ho. 

«¿Com pot ser que l’Ajuntament no pugui garantir el dret a una vivenda digna», es va preguntar la regidora Maria Rovira en un acte del partit al barri de les Corts. La CUP va criticar que a Barcelona hi hagi 4.000 desnonaments anuals i també va posar en qüestió el model turístic de la ciutat ja que considera que és «insostenible» que Barcelona rebi 31 milions de visitants cada any. «Arriben turistes i se’n van veïnes i això no pot ser», va assegurar. La CUP va insistir també en la remunicipalització dels serveis i va preguntar a comuns i ERC si acabaran amb més de 700 contractes que té externalitzat l’Ajuntament de Barcelona.

«Remunicipalitzar és tornar al poble el que és del poble» i «això per la CUP és construir sobirania», va dir Rovira, que ha afegit, «o guanya el capital o guanya la vida». A l’acte de les Corts també va participar la número 5 de la CUP en les municipals a Barcelona, Alba Sanjurjo, que va afirmar que aposten pel decreixement turístic, una moratòria als hotels i noves taxes i dissoldre el consorci de Turisme, entre d’altres. Sanjurjo va explicar també que volen crear una regidoria de treball per garantir les condicions laborals dignes dels treballadors i va rebutjar que hi hagi policia als desnonaments. 

Notícies relacionades

L’acte va estar marcat per la irrupció de membres del Comitè de Defensa de la República de Les Corts per reclamar a la CUP la proclamació de la independència. Els CDR van presentar-se amb un cartell on es llegia La independència no es negocia, es ratifica. Els organitzadors de l’acte els van convidar a participar al míting i un va pujar a l’escenari. «Hem demostrat que som un poble disposat a tot per aconseguir el que volem», va explicar davant el micròfon. Durant la seva intervenció va demanar també la CUP que no renunciïn a allò que «el poble va decidir l’1-O» i que proclamin «ja» la República catalana. La seva intervenció va acabar amb crits d’independència de tots els assistents. 

 

Temes:

CUP CDR