conflicte

UGT rebutja el tancament dels restaurants i discoteques del litoral de Barcelona

Estima que afectarà uns 1.500 llocs de treball i demana que s'estudiïn altres alternatives

Els treballadors del front Marítim i del litoral comencen mobilitzacions en contra de la seva clausura

zentauroepp48098195 colau190510191706

zentauroepp48098195 colau190510191706

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

UGT de Catalunya ha expressat aquest divendres el seu rebuig al tancament de les discoteques i restaurants del front marítim, promogut per l’Ajuntament de Barcelona. En paral·lel, els treballadors de les zones afectades han iniciat mobilitzacions per salvar els seus llocs de treball.

El govern de l’alcaldessa Ada Colau va anunciar aquesta setmana que no es renovarien les concessions dels establiments (entre d’altres, Opium Mar, Carpe Diem, Shôko i Pacha Barcelona) de l’anomenat Front Marítim de la Barceloneta, les concessions dels quals finalitzen aquest any i depenen del Ministeri de Foment per tractar-se de primera línia de mar i zona marítima terrestre. Molt a prop, però, amb molt diferent oferta nocturna (en els últims anys més enfocada a la cultura àrab), a l’altre costat de l’Hotel Arts se situen els bars del Moll de Mestral del Port Olímpic, la gestió dels quals s’ha traspassat a l’ajuntament i on ja és segur que no hi podrà haver més lleure nocturn.

Preocupació pel pla del litoral

En un comunicat difós avui, el sector d’Hostaleria i Turisme de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT ha manifestat la seva preocupació pel Pla Litoral de l’Ajuntament de Barcelona i que el sindicat estima que "suposaria l’acomiadament de més de 1.500 treballadors directes".

"Entenem que l’emplaçament actual dels locals de lleure i restauració als baixos de l’Hotel Arts, lluny de zones residencials, és idoni per a l’oferta lúdica que ofereixen, minimitzant les molèsties als veïns i veïnes i generant llocs de treball en barris que més els necessiten", afirma el sindicat en el seu comunicat.

A més, UGT assegura que el tancament d’aquests locals "afectaria l’economia dels barris pròxims, que proveeixen aquests negocis amb alimentació, serveis de seguretat, bugaderia, etc., per la qual cosa la destrucció de llocs de treball indirectes seria encara més gran, i afectaria en conjunt més de 2.000 treballadors i treballadores".

Notícies relacionades

UGT reclama a l’ajuntament que ofereixi alternatives que permetin la continuïtat de les empreses i evitar així la pèrdua de milers de llocs de treball que representaria la desaparició dels locals de lleure i restauració existents. Els responsables dels locals han reivindicat reiteradament presència policial en l’entorn per evitar conflictes a la sortida dels establiments.

Els treballadors del Front Marítim han iniciat una campanya de recollida de firmes contra els tancaments, en col·laboració amb els seus clients, mentre que en el Port Olímpic han penjat pancartes dirigides a l’alcaldessa per deixar-los "sense feina".