Barcelona inaugura el primer hotel social per a persones sense llar

Catalunya no disposava de cap allotjament amb aquestes característiques

L'equipament disposa de 20 habitacions i compta amb un menjador social

zentauroepp48065360 barcelona  barcelon s  08 05 2019  sociedad     presentaci n190508174815

zentauroepp48065360 barcelona barcelon s 08 05 2019 sociedad presentaci n190508174815 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
GISELA MACEDO

L’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest dimecres un nou equipament per allotjar temporalment persones sense llar. Es tracta d’un centre situat a la confluència delscarrers de Tànger i Àlaba,al barri delPoblenou. L’edifici disposa d’un total de 20 habitacions (16 d’individuals i quatre de dobles), dues de les quals adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

Al mateix establiment s’ha habilitat també un servei de menjador social amb capacitat per atendre 80 persones al dia i que funcionarà tot l’any. Es farà en una sala polivalent que també farà de punt de trobada, on es programaran activitats per als usuaris. Es tracta d’un model d’hotel social que ja s’ha posat en marxa en altres ciutats d’Europa, però que a Catalunya no hi era fins ara.

Notícies relacionades

Aquests allotjaments comptaran amb un pressupost de 505.419,39 euros anuals. Segons el consistori, el perfil dels usuaris és de persones en situació d’exclusió social i, especialment, sense llar. Aquells que s’allotgin en aquest local hauran d’haver sigut derivats pels serveis socials i el 25% de llits estaran reservats a dones.

“Cada vegada hi ha més treballadors al carrer”

Des del mateix centre també s’acompanyarà els usuaris en tasques d’educació, autonomia i inserció laboral, perquè en un termini aproximat de dos anys puguin abandonar l’hotel social i agafar les regnes de les seves vides. No obstant, trobar feina no els assegurarà poder permetre’s pagar un pis, segons declaracions d’Albert Sales. L’assessor de l’ajuntament en temes socials ha asseverat que “cada vegada hi ha més treballadors vivint al carrer” i que “una reducció de les taxes d’atur no garanteix un descens de persones sense llar”.