Transparència

Llum verda a la tarifa tancada del taxi de Barcelona a través d''apps'

Amb aquesta iniciativa els ciutadans podran conèixer a través del seu dispositiu mòbil el preu que pagaran pel trajecte que vulguin realitzar.

 

  / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts la nova tarifa de preu tancat que s’incorpora al sistema tarifari actual del servei de taxi i que es podrà contractar únicament a travésd’aplicacions de les empreses de mediació del servei del taxi, com va avançar EL PERIÓDICO.d’aplicacions de les empreses Es tracta d’un sistema com el que utilitzen plataformes de VTC.

En un comunicat aquest dimarts, l’Institut Metropolità de Taxi (Imet) ha informat que amb aquesta iniciativa els ciutadans podran conèixer a través del seu dispositiu mòbil el preu que pagaran pel trajecte que vulguin realitzar.

La tarifa de preu tancat està basada en una baixada de bandera i un preu per quilòmetre recorregut que integra el component de temps i de distància de la tarifació de les carreres amb taxímetre, inclosos els suplements.

El client podrà escollir

L’import de la tarifa és el resultat del’aplicació dels preus aprovats per a l’any 2019 al taxi, i la tarifa aprovada aquest dimarts serà de lliure elecció per part del’usuari del servei, que podrà escollir entre el preu tancat o fer el trajecte amb taxímetre.

L’Imet ha posat en marxa aquesta nova iniciativa amb l’objectiu de donar resposta a les demandes de taxi associades a les novestecnologies, així com per incentivar les empreses intermediàries del servei de taxi que ja fan ús d’aplicacions.

Notícies relacionades

També es vol donar més transparència al sistema tarifari i donar a l’usuari la possibilitat de conèixer de forma anticipada l’import que pagarà al finalitzar el seu trajecte amb taxi.

Aquesta nova tarifa entrarà en vigor quan sigui ratificada per la Comissió de Preus de la Generalitat de Catalunya i transcorreguts 15 dies des de la seva publicació en el DOGC.

Temes:

Taxis