Conflicte laboral

El metro de Barcelona torna aquest dilluns a la vaga

L'aturada es realitzarà de 7 a 11 del matí, de 4 a 8 de la tarda, i també quatre hores més de nit

Les protestes es repetiran al mes de maig, concretament els divendres 10 i 24

zentauroepp47125388 mobile190228093730

zentauroepp47125388 mobile190228093730 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una altra jornada de vaga de metro a Barcelona. Els treballadors del suburbà tornen aquest dilluns 29 d’abril, dia de ressaca electoral, a parar quatre hores en cada torn. Les mobilitzacions arriben per les discrepàncies entre la plantilla i la direcció de TMB, en especial per la gestió de la crisi de l’amiant.

TMB recorda els serveis mínims a través de les xarxes i per megafonia en el suburbà.

L’aturada es realitzarà de 7 a 11 del matí, de 4 a 8 de la tarda, i també quatre hores més de nit. I hi haurà més mobilitzacions, com van decidir aquest divendres en assemblea. Les protestes es repetiran novament durant el mes de maig, concretament els divendres 10 i 24 (aquest últim, dos dies abans de les eleccions municipals) i el dilluns 20, segons han acordat aquest divendres en assemblea.

La crisi de l’amiant

Notícies relacionades

Els sindicats del suburbà barceloní asseguren que al metro hi ha un problema de salut laboral i denuncien que la direcció l’està relativitzant sense garantir la protecció "real" dels treballadors. Entre la llista de reivindicacions dels treballadors hi ha el reconeixement de tota la plantilla, i no només del personal de tallers i manteniment, com a exposat a l’amiant.

Aquestes noves protestes també porten associades altres reivindicacions laborals, com la incorporació de tres treballadors a la borsa d’estiu, permetre que empleats acomiadats improcedentment puguin escollir si prefereixen quedar-se a TMB o cobrar la indemnització i abordar la jubilació d’un grup d’empleats a temps parcial.