ATLÈTIC-VALÈNCIA (3-2)

L'Atlètic guanya el València i ajorna la victòria del Barça

L'equip de Simeone es va imposar al grup de Marcelino en un partit vibrant i obliga el Barcelona a guanyar el Llevant per ser campió

Soccer Football - La Liga Santander - Atletico Madrid v Valencia - Wanda Metropolitano  Madrid  Spain - April 24  2019  Atletico Madrid s Angel Correa celebrates scoring their third goal    REUTERS Susana Vera

Soccer Football - La Liga Santander - Atletico Madrid v Valencia - Wanda Metropolitano Madrid Spain - April 24 2019 Atletico Madrid s Angel Correa celebrates scoring their third goal REUTERS Susana Vera / SUSANA VERA (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sota un cel plujós, un Atlètic alliberat de la pressió d’una temporada anguniosa i un València en el moment més dolç de la temporada van brindar un partit vibrant, amb una impensable intenció ofensiva dels dos i una possibilitat de victòria per al Barça que mai va acabar d’estar gaire a prop, malgrat els esforços valencianistes, davant d’un Atlètic encès a la recerca d’una victòria que no fa més que assentar la seva segona plaça.

Després de guanyar el seu partit, al Barcelona no li va quedar més que esperar al sofà de casa, lluny de la pluja i el fred de Madrid, que una victòria del València al camp de l’Atlètic fes matemàtic un títol ja decidit.

No podia ser un partit ofensiu amb els contendents que hi havia. El València i l’Atlètic comparteixen camí per arribar a l’èxit, els dos són equips molt sòlids, que creixen des de la defensa i que elaboren més aviat poc. En el joc de miralls, el factor diferencial inicial va ser Lemar, protagonista dels únics acostaments i promotor de la jugada que va acabar amb un centre de Juanfran i una rematada de Morata al segon pal per col·locar l’1-0 al marcador.

Amb aquest resultat s’ajornava la victòria blaugrana fins al cap de setmana, el desig expressat pel vestuari després de guanyar a Vitòria, però el gol blanc-i-vermell va empènyer el València amunt i va obrir el partit abans del que esperava un Marcelino que va veure com la seva la reacció del seu equip no es va traduir en arribades tan perilloses com les d’un Atlètic que va córrer a la contra, va explotar la pilota aturada i gairebé va posposar definitivament la celebració de Barça.

Empat i esperança blaugrana

El València, amb Guedes cada vegada més inspirat i Parejo movent els fils, no va entregar el partit, es va començar a sentir més còmode en el partit i no li va fer falta encadenar gaires bones combinacions per trobarGameiro sol, a l’àrea petita, gràcies a una gran maniobra de Mina que va desestabilitzar la defensa atlètica. El francès va empatar per al València i es va obrir de nou l’esperança perquè l’equip de Marcelino pogués ascendir a la quarta plaça i, de passada, fes el Barcelona campió de Lliga.

Tot va començar a fer pujada de nou a l’inici del segon temps, amb un altre desbordament de Lemar i una altra rematada al segon pal amb comoditat d’un atacant atlètic. Va ser Griezmann el que li va guanyar la posició a Gayà per posar al seu equip per davant i ajornar la festa del Barça, malgrat els conscienciosos intents d’un València, encara sense Guedes, que es va estavellar contra el mur Oblak en les seves millors temptatives.

Notícies relacionades

Ja al tram final, un penal per mà de Saúl, assenyalat per l’àrbitre després de consultar el monitor de televisió, va servir perquè Parejo col·loqués l’empat i fes retornar a les cases barcelonistes la possibilitat de celebrar la Lliga.

Reacció final

Res més lluny de la realitat, l’Atlètic va reaccionar amb una virulència digna d’un equip que s’estigués jugant la temporada. No era així, tot i que ho semblava, i tot just cinc minuts després, Correa va tornar a posar per davant els de Simeone, molt animat, amb un tret llunyà que va deixar el porter valencianista fent l’estàtua. Extenuat, els últims intents del València van ser en va, l’Atlètic resisteix una jornada més en la baralla i el Barça haurà d’esperar fins dissabte per celebrar a Canaletes.

Fitxa del partit:

<strong>ATLÈTIC     3</strong>