Presó provisional sense fiança per al detingut per la violació de les Drassanes

El metge forense ha acreditat que l'arrestat estava en condicions de declarar, però aquest s'ha acollit al seu dret a no fer-ho

Colau demana un informe al Comissionat de Seguretat sobre les actuacions prèvies de l'agressor

zentauroepp47845531 barcelona drassanes  violador190421191906

zentauroepp47845531 barcelona drassanes violador190421191906

2
Es llegeix en minuts
Agencias / Barcelona

El Jutjat d’Instrucció número 23 de Barcelona ha acordat aquest dimarts presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home detingut dissabte per la violació al barri del Raval de Barcelona, al costat de les Drassanes, de divendres passat a la matinada.

El metge forense ha acreditat que l’arrestat estava en condicions de poder declarar, i per això ha passat a disposició judicial. No obstant, el detingut s’ha acollit al dret de no fer-ho. La causa està oberta per un delicte de lesions i per agressió sexual, segons ha informat en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Gran violència

La violació es va produir divendres passat a la matinada a les Drassanes, al costat del Museu Marítim i molt a prop de la Rambla de Barcelona. El detingut va actuar amb una gran violència i va arrencar a la víctima una orella d’una mossegada, li va seccionar el llavi i li va trencar un braç.

A més, els fets han suscitat polèmica, ja que veïns del Raval asseguren que havien alertat 10 dies abans del comportament del presumpte autor de la violació, que va arribar a estar detingut durant unes hores, per la qual cosa consideren que l’agressió s’hauria pogut evitar.

El president del grup del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha demanat, per la seva banda, explicacions a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre la coordinació policial entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra i l’alcaldable socialista, Jaume Collboni, ha reclamat apostar per la prevenció. 

Colau demana un informe

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest dimarts que ha demanat un informe al Comissionat de Seguretat de l’ajuntament sobre les actuacions prèvies del detingut per l’agressió física i sexual d’una dona a l’avinguda de les Drassanes de Barcelona divendres passat.

En una atenció als mitjans amb motiu de l’esmorzar d’escriptors de Sant Jordi al Palau de la Virreina, Colau ha indicat que l’ha demanat per l’actuació de diferents cossos policials i serveis municipals en relació amb l’agressor. Ha assenyalat que la Guàrdia Urbana hi havia intervingut per denúncies prèvies els dies anteriors a l’agressió i l’havia arribat a detenir i enviar a psiquiatria per "si hi havia algun problema" amb ell.

Notícies relacionades

Colau ha condemnat l’incident, s’ha solidaritzat amb la víctima i ha remarcat que l’ajuntament es posa a la seva disposició per ajudar-la en la denúncia i el procés de recuperació, que ha remarcat que serà difícil al ser una "agressió realment brutal". "Farem tot el que estigui a les nostres mans perquè les agressions masclistes salvatges com aquesta no es tornin a repetir" a la ciutat, ha afirmat l’alcaldessa.

Colau ha felicitat la Guàrdia Urbana per la seva diligència i ha recalcat que el cos "ha intervingut quan ha sigut requerit", tant per socórrer la víctima al lloc dels fets com per haver detingut l’agressor poques hores després i haver-lo posat a disposició dels Mossos d’Esquadra.

Temes:

Violacions