Anar al contingut

Transport sostenible

El Bicing de Barcelona acaba la seva renovació i es prepara per introduir les elèctriques

La inauguració dels nous serveis i estacions ha coincidit amb la Festa de la Bici 2019

El Periódico

El Bicing de Barcelona acaba la seva renovació i es prepara per introduir les elèctriques

JORDI COTRINA

Els 105.747 abonats de Bicing poden disfrutar des d’aquest diumenge de les bicicletes i estacions noves a tot Barcelona després que l’ajuntament hagi acabat el desplegament dels seus nous serveis.

A partir de l’1 d’abril s’introduiran a la xarxa 300 bicicletes elèctriques, que podran estacionar-se a les mateixes instal·lacions que les mecàniques i tindran un temps de càrrega completa de 4 hores i 40 minuts, ha informat el consistori en un comunicat aquest diumenge.

L’ajuntament preveu augmentar la xifra de bicicletes elèctriques fins a 1000 el pròxim any i, en paral·lel, augmentar la cobertura del servei amb 95 noves estacions als 10 districtes de la ciutat.

6.000 persones a la festa

Amb aquesta renovació entren en funcionament nous serveis, com la possibilitat de reservar bici amb 5 minuts d’antelació o demanar 10 minuts de trajecte extra a través de l’app de Bicing.

La inauguració dels nous serveis i estacions de Bicing ha coincidit amb la Festa de la Bici 2019, pedalada popular d’11 quilòmetres on han participat 6.000 persones, el doble de les que ho van fer l’any passat.

A la festa hi ha assistit la regidora d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, que ha atribuït l’èxit de participació en la pedalada al fet que "la bicicleta ja forma part del paisatge de la ciutat".