Comencen les obres

Així quedaran la Rambla del Raval de Barcelona i el seu entorn

L'ajuntament engega la reforma, i també la de les places de Vázquez Montalbán i de Salvador Seguí

vista 01 raval

vista 01 raval

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Rambla del Raval de Barcelona estrenarà nova imatge i usos aquest estiu i les places contigües de Vázquez Montalbán i de Salvador Seguí ho faran a partir de la tardor. L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres per reurbanitzar aquests enclavaments de Ciutat vella.  Les actuacions formen part d’un projecte comú de remodelació, millora i nous usos de l’espai en aquest àmbit, que compta amb uns 19.260 metres quadrats, i un pressupost d’1,3 milions d’euros.

Espais de trobada

Pel que fa a la Rambla del Raval, les obres, que duraran fins a finals de juny, la dotaran d’una nova centralitat i es convertirà en un espai de trobada per al veïnat del barri, segons aspira el consistori. Es buscarà potenciar el seu caràcter de centralitat, de plaça i, alhora, d’encreuament. Això s’aconseguirà mitjançant una sèrie d’intervencions en matèria d’espai públic i de mobilitat. La centralitat d’aquest àmbit vindrà presidida pel Gat de Botero, que es traslladarà a aquesta zona central per dotar-lo de més protagonisme.

Amb la reforma es trencarà la linealitat mitjançant l’eixamplament de la part central als dos costats i s’eliminaran les barreres transversals per afavorir la relació amb les voreres dels laterals. A més, es generaran àmbits per a usos de barri ara desatesos i espais de trobada amb un caràcter més domèstic. Aquesta reordenació té l’objectiu de permetre desenvolupar les activitats veïnals que es concentren en dies concrets a la Rambla del Raval amb més comoditat.

Les terrasses es reordenaran

D’altra banda, també es construiran quatre parterres on es desenvoluparan usos juvenils i es crearà un nou espai per a jocs infantils i un espai verd. Finalment, es reordenaran les terrasses, es canviarà la configuració actual de les cadires per agrupar-les i ubicar bancs circulars de trobada i, entre altres actuacions, es canviarà la il·luminació i es posarà un lavabo públic autorentable. També es modificarà la configuració dels passos zebra i la incorporació de trànsit rodat des del carrer Hospital per fer més amable i directa la connexió per als vianants Rambla - Hospital - Maria Aurèlia Campmany.

La plaça Vázquez Montalbán

Notícies relacionades

A la plaça Vázquez Montalbán es faran les obres des de mitjans de juliol i fins a mitjans de setembre. Es busca canviar el caràcter dur i poc amable d’aquest espai i dotar-lo d’identitat pròpia. Es generaran espais d’ombra, s’afavorirà el joc i l’estada de nens i adolescents i el pas cap a la plaça Salvador Seguí se singularitzarà.

La futura plaça de Vázquez Montalbán

La plaça de Salvador Seguí

A la plaça de Salvador Seguí les obres es faran entre l’agost i l’octubre. S’actuarà a l’entorn de sorra, que es reconfigurarà, s’ampliarà l’espai de jocs i es modificarà el caràcter dels àmbits d’estar. Es crearà una àrea de jocs de nova configuració (de 0 a 12 anys) com a espai jugable sense límits, a partir de muntanyetes baixes de cautxú amb elements de joc incorporat que complementarà, conjuntament amb els nous jocs infantils.

La futura plaça de Salvador Seguí