A BARCELONA

Gegants que eludeixen l'ordre de retirar els llaços grocs

L'associació de festes de la Plaça Nova col·loca cartells de protesta als gegants per la decisió de la JEC

gegants

gegants

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Junta Electoral Central ha prohibit l’exhibició de llaços grocs i estelades en edificis públics per la proximitat de les eleccions generals del 28 d’abril. L’alcaldessa Ada Colau va retirar el llaç que penjava de l’Ajuntament de Barcelona, mentre que el president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha negatQuim Torra a retirar la pancarta dels polítics presos del balcó de la Generalitat.

Notícies relacionades

Hi ha trucs per acatar i deixar constància de la protesta. És el que ha fet l’Associació de Festes de la Plaça Nova de Barcelona, que ha decidit penjar als gegants uns cartells grocs denunciant “una violació de la llibertat d’expressió”. Es tracta dels gegants que hi ha exposats a la Casa dels Entremesos, un edifici que és de titularitat municipal. 

Els gegants portaven un llaç groc i han sigut retirats després de la denúncia d’una ciutadana i a requeriment de la Junta Electoral de Zona de Barcelona. Segons un comunicat de l’associació, els gegants portaven els llaços perquè així ho havien decidit els socis de l’entitat.