Avançament del seu programa

Collboni vol transport gratis a Barcelona els dies de màxima contaminació

L'alcaldable socialista proposa que l'Estat ajudi a acabar l'L9

zentauroepp43745058 el secretari de pol tica municipal del psc  jaume collboni  180614120153

zentauroepp43745058 el secretari de pol tica municipal del psc jaume collboni 180614120153 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha ressaltat la necessitat de reduir la contaminació de la ciutat mitjançant unes prestacions millors de transport públic, fins i tot gratuït els dies d’alta contaminació, i ha apostat perquè l’Estat "prengui partit" en l’acabament de l’L9 del metro barceloní.

El socialista ho ha dit aquest dimecres en una jornada de debat al Col·legi d’Enginyers de Camins de Barcelona, on ha detallat que li agradaria que el Govern central se senti seva la infraestructura, tot i que ha puntualitzat que ha "de ser prudent" amb la petició, perquè el seu partit està al Govern.

Així mateix, Collboni ha dit que portarà en el seu programa que en dies d’episodis de màxima contaminació a la ciutat es fomenti l’ús del transport públic donant servei gratuït, i s’ha decantat per "apostes en positiu i no coactives" per fomentar la conscienciació i evitar el rebuig.

Incertesa política

Ha assegurat que és necessari un canvi de mentalitat que ell mateix ha practicat en la seva experiència personal: "Utilitzo el 'sharing' de motos i la bici elèctrica, i l’electricitat la tinc contractada a una cooperativa d’energia verda", ha explicat, i ha criticat que l’Ajuntament de Barcelona estigui reaccionant davant de canvis com aquest, segons ell, amb por i reacció.

El regidor socialista també ha carregat contra l’alcaldessa, Ada Colau, i també l’exalcalde Xavier Trias (CiU) d’haver estat sumits en els últims vuit anys en una crisi política: "La ciutat s’ha deixat de pensar, no ha comptat amb mirades de futur i això ha fet que hagi perdut impuls".

Notícies relacionades

"Moltes empreses podrien haver vingut i no ho han fet per la incertesa política", ha declarat, i ha retret al Govern municipal no haver gestionat el contacte amb aquestes empreses per transmetre’ls tranquil·litat.

El regidor ha dit que Colau s’ha subordinat a la Generalitat, li ha retret que no s’hagi reunit amb el Govern espanyol per alinear-se amb ell en projectes estratègics i ha dit que, si guanya les eleccions, parlarà amb tothom "excepte amb els radicals", referint-se a Vox i la CUP.