Decret de l'alcaldia

Barcelona permetrà a les persones trans especificar el seu gènere

La mesura entrarà en vigor a partir del maig i afecta formularis, instàncies i sol·licituds municipals

Es podrà escollir entre les caselles 'home', 'dona', 'home trans, 'dona trans' o 'cap de les anteriors'

zentauroepp23843334 sonia190306180816

zentauroepp23843334 sonia190306180816

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La regidora de Feminismes i LGTBI de Barcelona, Laura Pérez, ha explicat que el Govern municipal ha firmat un decret d’alcaldia per garantir el dret de les persones transsexuals i transgènere i les persones intersexuals a registrar-se amb el nom i gènere que vulguin.

En una roda de premsa, Pérez ha detallat que el decret permetrà que puguin comunicar el seu "nom sentit" als òrgans i serveis municipals, sempre que el tràmit no formi part d’un procediment administratiu formalitzat o amb implicacions jurídiques de caràcter oficial.

Pla municipal

En les instàncies, sol·licituds o formularis d’aquells òrgans i serveis municipals que recullin dades sobre el gènere de les persones, s’afegirà com a opció de resposta la d’'home trans, 'dona trans’ i 'cap de les anteriors’, a més de les d’'home' i 'dona'.

Pérez ha explicat que aquest decret suposarà "un pas més" en el compliment del Pla Municipal per a la Diversitat Sexual i de Gènere 2016-2020, i per a "l’eliminació de les desigualtats i violències que deriven del sistema cisheteropatriarcal".

A partir del moment de la publicació del decret al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) s’iniciarà el termini per presentar al·legacions. La regidora preveu que entri en vigor tres mesos més tard: "Donarem compliment a tots els casos, també als de menors d’edat," ha assegurat Pérez.

Realitat no binària

Notícies relacionades

"La realitat no és binària, home o dona –ha afegit–. És diversa i l’administració ha de trencar aquesta invisibilitat i facilitar que les persones trans puguin registrar-se amb el nom sentit i amb el gènere amb què se senten còmodes". I ha aclarit: "la llista de gèneres podria ser molt més ampli, però també hem volgut que sigui comprensible per a tothom".

L’ajuntament ha recordat que el decret d’alcaldia compleix amb el que disposa l’article 23.1 de la llei 11/2014 "per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que preveu expressament que, en l’àmbit de les administracions públiques de Catalunya, s’han d’establir les condicions perquè les persones transgènere i les persones intersexuals siguin tractades i anomenada d’acord amb el nom del gènere amb què s’identifiquen".