LLISTA PER A BARCELONA

Celestino Corbacho, número 3 de la candidatura de Valls

L'alcaldable elogia la trajectòria i la "visió metropolitana" de l'exalcalde de l'Hospitalet i exministre socialista

"Ja vaig dir que no em retirava però que només tornaria si un projecte m'il·lusionava", diu

zentauroepp47166168 valls corbacho190228134230

zentauroepp47166168 valls corbacho190228134230

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

L’exalcalde de l’Hospitalet i exministre socialista Celestino Corbacho serà el número 3 de la candidatura a l’alcaldia de Barcelona de Manuel Valls. Valls i Corbacho, antic dirigent del PSC, ho han anunciat aquest dijous. L’ex primer ministre francès ha elogiat el seu fitxatge i la transformació de l’Hospitalet durant la seva gestió al capdavant de la ciutat.

"Els dos hem treballat per millorar la vida de la gent i els dos som europeistes", ha remarcat Valls, que ha afirmat que Corbacho aportarà una "visió metropolitana" al seu projecte. "Ja vaig dir que no em retirava de la política però que només tornaria si un projecte em motivava i m’il·lusionava", ha dit Corbacho, que ha destacat que comparteix amb Valls la seva visió política.

"Barcelona necessita l’Àrea Metropolitana i l’Àrea Metropolitana necessita Barcelona", ha dit l’exalcalde, que ha  denunciat que la capital catalana no ha tingut lideratge en els últims anys: "Manuel Valls corregirà aquesta anomalia". Corbacho ha qualificat de "fracàs" la política de vivenda del govern d’Ada Colau i ha cridat a prioritzar la gestió als observatoris.

El veto de Cs al PSOE

Ha posat com a exemple d’èxit la creació de l’Autoritat del Transport Metropolità, en la qual va participar com a alcalde de l’Hospitalet, i com a exemple, la gestió de les obres de la Sagrera. "Jo soc socialdemòcrata i Valls també. No pertanyo a una disciplina de partit i crec que una plataforma com aquesta incorpora diferents sensibilitats", ha afirmat Corbacho.

"Vaig dir que no me n’anava del PSC per obrir un altre partit. Vaig tenir altres ofertes però no complien les dues condicions, la motivació i la il·lusió. No li vaig dir que sí a Valls a la primera. Hem parlat molt", ha afegit.

Notícies relacionades

A Valls li han preguntat pel veto de Ciutadans –partit que el recolza i li presta els seus drets electorals– a un pacte amb el PSOE després de les generals. El candidat ha remarcat que els d’Albert Rivera no descarten acords autonòmics i municipals amb els socialistes. Valls també ha anunciat que el 8 de març anunciarà qui ocupa la segona plaça de la seva llista, una dona.

Contactes amb Bauzá

En paral·lel, alhora que Valls feia aquest anunci, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha comentat al Congrés que el seu número dos, José Manuel Villegas, està en converses amb l’expresident de les Balears José Ramón Bauzá que poden "arribar a bon port". Bauzá va abandonar el PP fa unes setmanes, amb crítiques a Pablo Casado perquè considera que el partit a les Balears no defensa amb prou afany la unitat d’Espanya i s’ha deixat emportar pel nacionalisme català. Fonts de Ciutadans apunten que s’està decidint la tasca de l’expresident del Govern regional en el seu nou partit, i descarten que vagi a llistes per a les generals o com a candidat a l’alcaldia de Palma, informa Pilar Santos.