Durant el MWC

La Generalitat augmenta els serveis mínims del metro fins al 65% en hores punta

El Departament de Treball augmenta la freqüència invocant el protocol de contaminació, davant de la indignació dels sindicats

zentauroepp47134100 contaminacio190226101418

zentauroepp47134100 contaminacio190226101418 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Andanes plenes, passatgers que van estrets i absència d’incidents en lavaga de metroel primer dia del Mobile World Congress (MWC). El soterrani barceloní reviu un episodi d’aturades recurrent en aquestes dates, justificat en aquesta edició pels treballadors en protesta per la crisi de l’amiant. Fonts de TMB van afirmar que es van omplir amb els serveis mínims del 50% durant els tres intervals de vaga convocats, de set a nou, de quatre a sis i de 22.50 a 00.50 hores.

El Departament de Treball de la Generalitat, invocant el protocol en cas de risc de contaminació ambiental, ha ampliat després del primer dia d’aturades els serveis mínims. Per als tres dies restants de Mobile, l’afluència de trens en les hores punta augmentarà del 50% al65%i en la resta de la jornada, fins al 45%. Les centrals han interpretat la mesura com una vulneració del dret de vaga, ja que “a cap estació hi ha nivells ni pròxims a un episodi de contaminació”, afirmen fonts sindicals.

Notícies relacionades

La reducció de trens, fruit del90% de seguimentde la vaga, segons les centrals, va obligar la direcció de TMB a regular puntualment l’accés de passatgers en algunes estacions. Durant l’aturada matutina, l’empresa va haver de limitar l’afluència de passatgers a les estacions de Sagrada Família i Sagrera, totes dues punts de transbord molt freqüentats. Al migdia el control d’accés es va haver de practicar a l’estació de Diagonal.

Segons van informar Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en un apunt en el seu compte de Twitter, durant el primer torn d’aturades, de set a nou del matí, van viatjar el 95% dels usuaris habituals un dilluns laboral. Això representa un descens del voltant del 2% en el moment de més afluència per entrar a les instal·lacions de la Fira de Barcelona, on se celebra el Mobile World Congress.