PER ESCRIT

Ernest Maragall ofereix un acord postelectoral al sobiranisme

En un article publicat al diari 'Ara', el candidat a l'alcaldia de Barcelona per ERC ha proposat una sèrie d'accions per a les eleccions municipals

zentauroepp47079158 ernest maragall190225094910

zentauroepp47079158 ernest maragall190225094910 / Silvia Jardi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat a l’alcaldia de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, ha proposat als altres partits independentistes un pacte postelectoral de cara a les eleccions municipals d’aquest any en un article escrit al diari 'Ara'. 

"Comprometem-nos des d’avui i establim un acord per escrit de les forces sobiranistes que inclogui els següents punts", escriu l’alcaldable. Entre les propostes recollides a l’article, Maragall destaca en primer lloc la necessitat de "recolzar" el número u de la llista més votada entre ells per obtenir la majoria necessària per a la investidura.

Priorització i perseverança

D’altra banda, el candidat recorda que si fos necessari el recolzament d’altres forces, s’haurien de prioritzar les que "es mostrin disposades a formar part d’un bloc democràtic i explícitament compromès a treballar a favor de la immediata llibertat dels presoners i les presoneres, pel lliure retorn dels exiliats i per la celebració d’un referèndum vinculant". 

Notícies relacionades

En tercer lloc, Maragall destaca que el recolzament brindat en un primer moment d’investidura, s’ha "de mantenir vigent al llarg de tot el mandat, especialment en els pactes estratègics de país que es plantegin en el camí d’avançar per la república". A més, Maragall insta els signants a comprometre’s a adoptar les iniciatives conjuntes que en cada moment expressin millor "l’objectiu republicà". 

"No regalarem ni un sol vot. Ni una sola veu", adverteix. "La uniformitat electoral ens farà perdre complicitats i opcions d’avançar. Ens donaria molts titulars tan victoriosos com efímers, però seria ineficient per al projecte conjunt de país", afegeix.