El pla contra els manters manté buit el vestíbul de Rodalies a la plaça de Catalunya

La presència de vigilants de seguretat, mossos i urbans deixa sense 'top manta' l'intercanviador

rodalies

rodalies

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Vint vigilants de seguretat, sis guàrdies urbans i dos mossos d’esquadra mantenen buit aquest dimarts al migdia el vestíbul de l’estació de Renfe de la plaça de Catalunya. Els agents estan repartits en tots els accessos i fins i tot hi ha patrulles conjuntes (dos urbans i dos vigilants) a les andanes de les línies 1 i 3 de metro per evitar que els manters es desplacin de zona. El dispositiu iniciat ahir està donant fruitsen les seves primeres hores.

Cap manter ha acudit aquesta tarda al vestíbul, una cosa que no passava des del desembre del 2017. Des d’aleshores i fins diumenge passat s’hi sumaven fins a 120 venedors amb les seves respectives mantes atapeïdes de mercaderia a l’intercanviador del subsol, que dona accés no només a les andanes de Rodalies sinó també a les línies 1 i 3 de metro. Els immigrants oferien sobretot roba i calçat de marques falsificades i adquirides en magatzems de Badalona.

Venedors a Colom

Notícies relacionades

Renfe va denunciar desenes de vegades el risc que suposava aquesta acumulació de manters per al trànsit de viatgers i també per a una hipotètica evacuació d’emergència. Ha sigut necessari un acord entre l’ajuntament, la Generalitat, Renfe i TMB per solucionar el conflicte.

Avui l’Associació del Mercat de Colom, que uneix una quinzena de venedors, ha demanat a l’ajuntament que impedeixi també la presència de manters en l’entorn del final de la Rambla ja que els provoquen pèrdues importants.