A L'ESPERA DE L'AUTÒPSIA

Els Mossos investiguen la mort d'una dona a la platja del Somorrostro

El cos de la víctima, d'uns 40 anys, va ser trobat sense documentació al costat de l'aigua a les 3 de la matinada

zentauroepp47003458 barcelona 15 02 2019 playa del somorrostro en la barceloneta190217200826

zentauroepp47003458 barcelona 15 02 2019 playa del somorrostro en la barceloneta190217200826

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han trobat el cos sense vida d’una dona a la platja del Somorrostro. al barri de la Barceloneta. Segons fonts policials, l’avís de la presència d’un cos a la sorra, a prop de l’aigua, va arribar poc després de les 3.15 hores de la matinada de diumenge per part d’un vianant que passava per allà, tal com van confirmar, al seu torn, altres fonts a aquest diari.

Les mateixes fonts policials han apuntat que s’espera l’autòpsia, que es farà aquest dilluns. Fins a tenir-ne els resultats, la policia catalana manté obertes diverses hipòtesis i ahir afirmava que no era possible apuntar a una línia d’investigació clara, sense voler confirmar la hipòtesi de l’homicidi. La dona trobada ahir a la matinada a la platja del Somorrostro, d’uns 40 anys, presentava senyals de violència al coll, segons va apuntar Cadena Ser, circumstància que tampoc va voler confirmar la policia. 

Notícies relacionades

La dona no portava documentació i va ser trobada a prop de la zona de locals nocturns que ocupen la primera línia de platja de la Barceloneta. La policia tampoc ha confirmat si ha pogut identificar la víctima, de la qual no ha transcendit cap informació al llarg del dia. La policia autonòmica únicament ha informat que mantenia oberta la investigació per determinar les causes de la mort, però sense oferir cap detall sobre la identitat de la víctima o les circumstàncies de la mort. Tampoc treballadors dels locals de lleure han aportat més informació sobre això, a part d’assenyalar que el cadàver no havia aparegut davant d’un local nocturn concret, com s’havia informat inicialment. 

Queixes a la Síndica

Els propietaris dels locals nocturns de l’àrea han denunciat en diverses ocasions la falta de presència policial, que facilita els robatoris a turistes i que els ha obligat a reforçar els serveis de seguretat privada. De fet, el juny de l’any passat, representants de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) van traslladar a la Síndica de Greuges de Barcelona una sèrie de queixes, entre les quals aprofitaven per reivindicar “més presència policial a la via pública” i més “mediació, conscienciació i prevenció”. Fecasarm, com va manifestar llavors en un comunicat, es queixava que al lleure nocturn sempre el fan responsable, “injustament”, de tot el que passa a la nit, “encara que passi a la via pública i fins i tot a 200 metres dels seus locals”. “Denunciem la inseguretat jurídica permanent en la qual vivim, la presumpció de culpabilitat que pesa sobre nosaltres”, afirmaven.