URBANISME

Els veïns de la Sagrada Família es manifesten davant del temple

Reclamen que el pla municipal en via d'aprovació no afecti el carrer Mallorca

ealos46988198 barcelona 16 02 2019 manifestacion de vecinos de la sagrada 190216172821

ealos46988198 barcelona 16 02 2019 manifestacion de vecinos de la sagrada 190216172821

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un centenar de veïns de la Sagrada Família s’han manifestat avui davant del temple per manifestar la seva oposició al pla especial de l’Ajuntament de Barcelona, aprovat inicialment aquesta setmana, que regularitza les obres de la basílica. Els veïns, especialment els habitants dels habitatges amenaçats de demolició per la planificació, vigent des de 1976, que preveu l’eliminació de diversos edificis per crear un passeig des del carrer Aragó fins a la futura façana principal del temple, reclamen que la basílica no superi els límits de l’illa delimitada pels carrers Mallorca, Marina, Provença i Sardenya. Els veïns mantindran les seves mobilitzacions fins a la celebració de les eleccions municipals.

Notícies relacionades

El pla, que ja ha superat el tràmit de comissió amb els únics vots en contra del PSC i la CUP, però que encara ha de ser validat pel plenari municipal, permetrà atorgar la llicència d’obres al temple per primera vegada, a canvi de compensacions econòmiques per a l’ajuntament. El projecte oficialitza per primera vegada que la façana principal del carrer Mallorca tindrà un sortint que sobrevolarà la vorera d’aquesta via. I tot i que deixa per al futur la decisió de com s’accedirà a aquesta porta principal, segons el Col.legi d’Arquitectes de Catalunya i els veïns afectats el projecte presentat deixa ja definit implícitament que seran necessàries unes escalinates que travessin el carrer Mallorca.

“El temple s’ha d’acabar, però dins dels límits de l’illa que és de la seva propietat”, han reclamat els manifestants congregats davant de la façana del temple. Segons aquests, no és necessari crear ni un passeig ni unes escalinates d’accés a la façana del carrer Mallorca “perquè ningú es creu que aquesta acabi sent l’entrada, després de la inversió que s’ha fet en seguretat perquè els visitants entrin des del carrer Marina”.