La CUP denuncia el sacrifici de 68 gossos a la gossera de Barcelona i els voluntaris ho desmenteixen

Els animals sacrificats tenien problemes de comportament

zentauroepp25952572 barcelona 14 05 2014 perrera  gossera municipal    centro de180108121327

zentauroepp25952572 barcelona 14 05 2014 perrera gossera municipal centro de180108121327

1
Es llegeix en minuts
Efe / El Periódico

El grup de laCUP Capgirem Barcelona ha denunciat "el sacrifici" de 68 gossos de races potencialment perilloses, però que no havien protagonitzat cap incident i estaven sans al Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) a finals de desembre. Un extrem que desmenteixen voluntaris de la gossera.

El regidor de la CUP Pere Casas ha explicat que a 18 de desembre el 2018 constaven a les dependències del CAACB 217 gossos i en data del 26 de desembre passat, 149 gossos, i que en aquest període es va prohibir l’accés al recinte d’alguns dels voluntaris que anaven expressament a treballar amb els gossos de races potencialment perilloses per integrar-los i socialitzar-los.

Segons una de les voluntàries més veteranes de la gossera, la gossera "només ha sacrificat dos gossos" i ha sigut per "problemes de comportament, amb el beneplàcit dels veterinaris", mentre que 90 més van ser traslladats al centre d’Argentona, per "problemes d’espai" i nega que s’hagi vetat l’accés als voluntaris "en cap moment". 

La Llei de Protecció Animal de Catalunya 2/2008 prohibeix clarament i explícitament el sacrifici, a excepció de malaltia greu i incurable, malaltia infectocontagiosa que sigui una amenaça per a la salut pública o perillositat demostrada, i cap dels gossos desapareguts complien aquests requisits, assegura la CUP.

De manera "clandestina"

Casas ha assegurat que es tracta de "sacrificis clandestins" davant de la previsió que després de Nadal i Reis ingressessin molts gossos al CAACB.

Notícies relacionades

Davant d’aquesta situació, la CUP preguntarà a la comissió d’Ecologia quines mesures prendrà l’ajuntament per evitar que no es tornin a produir aquest tipus d’actuacions contràries a la Llei de Protecció Animal a Catalunya i quines actuacions prendrà per esbrinar i exigir responsabilitats pel sacrifici, sense cap informe que avalés aquest tipus d’intervenció.

La voluntària atribueix les acusacions de sacrificis il·legals "a una campanya en contra d’Ada Colau" i afirma que no és cert que no hi hagi mantes o que es maltracti els animals.

Temes:

Gossos CUP