JUDICI A BARCELONA

El fiscal demana un any i mig de presó per a un urbà que va placar un manter

L'agent acusat declara que va ser el venedor ambulant el que va xocar contra ell

zentauroepp25969435 barcelona  barcelones  16 05 2014   sociedad      el ajuntam180716182349

zentauroepp25969435 barcelona barcelones 16 05 2014 sociedad el ajuntam180716182349

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous la fiscalia ha demanat un any i sis mesos de presó i inhabilitació d’ocupació a un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona per haver placat un manter, que va caure a terra i es va trencar el turmell, durant un dispositiu contra la venda ambulant il·legal a les Rambles.

Durant el judici, que ha començat a l’Audiència de Barcelona, el ministeri públic ha acusat l’agent d’un delicte de lesions, pel qual exigeix una indemnització de 7.200 euros, en què l’Ajuntament de Barcelona és el responsable civil subsidiari, segons informa l’agència Efe. Els fets, segons recull l’acusació pública en el seu escrit, van tenir lloc la nit del 21 de juliol del 2016, quan l’acusat formava part d’un dispositiu policial per prevenir i evitar la venda ambulant d’objectes falsificats a les Rambles.

La zona, segons ha descrit el policia en el judici, estava molt transitada per turistes i era "perillosa" la circulació. L’acusat ha explicat que estava perseguint la víctima, perquè aquesta estava corrent, "a gran velocitat", amb una manta atapeïda de roba interior falsificada. Al cridar-lo, perquè s’aturés, ha detallat, el manter va girar el cap per error cap enrere, pensant que les veus venien d’aquella direcció, i al tornar a posar la vista al davant va xocar contra l’agent de la Guàrdia Urbana.

El policia ha explicat que, al veure que el manter s’adreçava directe cap a ell, es va limitar a obrir els braços per rebre l’impacte i causar el mínim mal possible. Després del xoc i la posterior immobilització per part de la policia, el manter, segons el relat de l’acusat, es va mostrar "tranquil" i els va comunicar, sense cap crit, que s’havia fet mal a la cama. Diferents agents de la Guàrdia Urbana han corroborat els fets exposats per l’acusat i han assegurat que l’incident va ser "un xoc" i no una agressió.

Crits del manter

Per la seva part, un dependent d’una botiga de les Rambles que va presenciar els fets ha explicat que el guàrdia urbà "va placar" el manter mentre caminava a pas "normal" cap al metro. "Em va semblar impactant el placatge", ha recordat el testimoni, que ha remarcat que els agents es van abalançar contra el manter sense intercanviar cap paraula. A més, ha assegurat que el manter sí que va cridar quan el van llançar contra el terra.

Notícies relacionades

Fruit de la presumpta agressió, el manter va haver de ser intervingut quirúrgicament per una fractura al turmell, que el va obligar a estar 10 dies hospitalitzat. Segons ha explicat el metge forense, aquest tipus de lesions no es produeixen per frenar en sec una carrera ni per una simple puntada de peu, tret que aquesta es clavi amb una força "considerable". Els motius principals d’aquest tipus de fractures, ha concretat, són situacions en què el peu es queda atrapat "fix" en una posició i la resta del cos es mou amb força cap a un altre lloc.

El manter no s’ha presentat avui en la secció segona de l’Audiència de Barcelona per declarar. Per aquesta raó, el tribunal ha decidit suspendre el judici fins al dia 28 de gener, perquè les parts puguin practicar l’interrogatori a la víctima, el relat del qual consideren de molt valor.