A PARTIR D'AQUEST DIMARTS

El Raval obre una guarderia amb noves opcions horàries

El centre municipal Aurora prestarà atenció específica a famílies amb nens en situació de risc

Gala Pin, Laia Ortiz y Miquel ÿngel Essomba

Gala Pin, Laia Ortiz y Miquel ÿngel Essomba

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa aquest dilluns laguarderia municipal Aurora, al barri del Raval, que incorporarà noves opcions horàries i un Espai Familiar Socioeducatiu amb atenció específica a les famílies amb nens en situació de risc, unes mesures que es desplegaran en forma de prova pilot.

En una roda de premsa, la tinenta d’alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, ha explicat que Aurora tindrà quatre grups amb horaris ordinaris de 9 a 17 hores, un amb horari de matí de 9 a 13 hores, i un de tarda de 15 a 19 hores, tots dos amb nens d’un a tres anys.

L’equip educatiu està format per una directora i set educadores, que ja han iniciat les entrevistes amb les famílies per preparar l’inici del curs aquest dimarts, i al centre també treballaran dues persones en acollida matinal, quatre per a temps d’alimentació i descans, i quatre de reforç a les aules.

Les places s’oferiran a lesfamílies en llista d’espera a les guarderies Cadí, Mont Tàber i Canigó del districte de Ciutat Vella, seguint l’ordre de puntuació atorgat en el procés de preinscripció, i, en el cas que no s’omplin totes les places, s’oferiran a famílies de les llistes d’espera de la zona.

El comissionat d’Educació de Barcelona, Miquel Àngel Essomba, ha remarcat que les guarderies han d’acostar-se a la realitat social i demogràfica de cada barri, mentre que la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha dit que el principal objectiu de la prova pilot és "trencar barreres" entre famílies i centres educatius.

Espai familiar

Ortiz ha detallat que l’espai familiar és un projecte integrat a la xarxa de serveis d’atenció educativa i comunitària del districte de Ciutat Vella, per la qual cosa es reservaran el 33% de les 69 places a famílies derivades pels Serveis Socials: "Volem que els espais siguin inclusius i estiguin adaptats".

Notícies relacionades

L’objectiu d’aquest espai és acompanyar les famílies en l’aprenentatge i el procés de criança; cuidar el vincle entre famílies i educadors; reduir l’aïllament entre famílies; treballar la corresponsabilitat en l’atenció i la criança dels fills i fer un acompanyament individualitzat les famílies.

Els serveis que s’ofereixen són: els grups 'Nadons en família', per a famílies amb nens d’entre 0 i 10 mesos amb un programa en horari de matí i un altre de tarda amb una sessió de 2,5 hores a la setmana, i també hi haurà tres grups d’Espai Famílies amb nens d’entre 10 mesos i tres anys amb dues sessions setmanals de 2,5 hores.

Temes:

Guarderies