anunci oficial

Colau anuncia l'oferta pública d'ocupació més gran en 40 anys

De les 1.343 places previstes, 300 seran per a agents de la Guàrdia Urbana i 212 per a treballadors i educadors socials

jcarbo30276041 guardia urbana190102161741

jcarbo30276041 guardia urbana190102161741

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona convocarà al llarg del primer trimestre del 2019, però sobretot ja des d’aquest mateix mes de gener, l’oferta pública d’ocupació municipal més gran dels últims 40 anys. Almenys així ho ha anunciat l’equip d’Ada Colau. Seran en total 1.343 places d’oferta pública d’ocupació, una xifra important, sens dubte, que pretén posar fi a la tendència minvant de la plantilla municipal, en part com a conseqüència de les jubilacions i baixes permanents del personal, però també com a fruit de les política d’externalització d’alguns serveis o de processos d’interinitat laboral duts a terme sobretot durant els moments més profunds de la crisi.

De les 1.343 places anunciades, 902 es convocaran aquest mateix mes de gener, per tal que les primeres proves d’accés es facin a l’abril.

Els perfils que busca l’Ajuntament de Barcelona són molt variats. Algunes de les ofertes són per a una única plaça, com la de tècnic superior en estadística. El cridaner, és clar, són les ofertes més abundants, que, en certa manera, defineixen la ciutat a partir de les seves urgències. Així, destaca per sobre de les altres ofertes el propòsit d’incorporar 300 nous agents al cos de la Guàrdia Urbana, que s’afegiran a les 319 places ja convocades en altres moments del mandat. Si algú, amb bona o mala fe, considera sospitós que l’oferta d’ocupació s’anunciï a menys de cinc mesos de les eleccions municipals, sempre podrà afegir que resulta xocant que, després de quatre anys de mandat, l’alcaldessa conclogui que el que més necessita la ciutat sigui policia. En la seva defensa, l’equip de govern argumenta que aquestes noves incorporacions a la Guàrdia Urbana són una urgència provocada per l’entrada en vigor d’un decret del Govern central que avança als 59 anys l’edat de jubilació dels policies locals.

Notícies relacionades

Altres grups importants que destaquen en aquesta oferta pública d’ocupació són els destinats a cobrir 212 places de treball i educació social, 300 places d’auxiliars d’administració i 81 places d’arquitectes i enginyers.

L’equip de govern ha destacat, després d’anunciar aquest ambiciós pla de contractació, que els 1.343 llocs de treball sobre la taula han sigut pactats amb els sindicats presents a la Taula General de Negociació, CCOO, UGT i Sapol.