INCIDENT ESTRANY

Llibertat amb càrrecs per al militar detingut a la Sagrada Família

Està acusat de tinença il·lícita d'armes

zentauroepp46390494 sagrada familia181230213716

zentauroepp46390494 sagrada familia181230213716

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El militar francès detingut amb cinc carregadors de munició a la motxilla quan pretenia accedir al temple de la Sagrada Família de Barcelona ha sigut posat en llibertat pel jutge de guàrdia, davant del qual ha comparegut aquest 1 de gener.

El magistrat del Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona, en funcions de guàrdia, l’obliga, no obstant, a comparèixer periòdicament al jutjat al seu lloc de residència per una causa oberta per un presumpte delicte de tinença il·lícita d’armes.

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha explicat aquest dimarts en declaracions als mitjans que es tracta d’un cap de l’Exèrcit francès i que va ser arrestat per no disposar dels permisos corresponents per portar armes a Espanya.

En una compareixença per informar del balanç del Cap d’Any, Buch ha precisat, a preguntes dels periodistes, que no "es dona gaire fonament a la possibilitat que hi hagi un perill imminent amb aquesta persona" segonsla informació de què disposen els investigadors, a l’espera de la decisió del jutge.

El detingut, que anava amb la seva parella quan va ser arrestat, va acudir a la basílica amb cinc carregadors de munició i diverses armes blanques en una motxilla, i va ser interceptat als controls de seguretat; posteriorment, els Mossos van trobar al seu cotxe una arma.

Notícies relacionades

La seguretat del centre va ser qui va parar l’home i va avisar posteriorment els Mossos de la presència del sospitós. 

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ja va assegurar aquest dilluns que es descartava el mòbil terrorista en aquest incident.