A la presó

Detingut a Barcelona un atracador que actuava amb el casc de moto posat

A l'arrestat, de 20 anys, se'l relaciona amb nou atracaments comesos l'últim mes a Barcelona, Cornellà i Esplugues

L'assaltant és el germà petit d'un perillós atracador que actualment està ingressat a la presó

atracador

atracador

2
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos de les comissaries de Nou Barris i Gràcia han detingut un home de nacionalitat espanyola i de 20 anys com a presumpte autor de tres atracaments en establiments comercials.

 

La investigació es va iniciar fa un mes, quan els agents van tenir coneixement de la comissió d’una sèrie d’atracaments en gasolineres i establiments comercials a càrrec d’un noi que sempre entrava amb casc i mostrava una arma blanca per intimidar els dependents. L’autor dels fets reclamava els diners de la recaptació i fugia ràpidament amb una motocicleta sostreta.

 

El primer atracament que sembla que va cometre va tenir lloc el 3 de novembre passat, quan va assaltar una gasolinera de Sant Adrià de Besòs i es va emportar 50 euros. El mateix dia va actuar en una altra gasolinera, al districte de Gràcia, d’on es va endur 340 euros.

Motos robades 

Aquests dos atracaments els va realitzar utilitzant la mateixa motocicleta sostreta, la qual va abandonar a l’Hospitalet de Llobregat, al mateix lloc on va sostreure una segona motocicleta per continuar delinquint.

 

Amb aquesta segona motocicleta, els dies 11 i 12 de novembre va tornar a actuar al districte Nou Barris, primer en un establiment comercial de cosmètica, d’on es va emportar 1.200 euros, i després en una gasolinera, d’on va sostreure 420 euros.

La intervenció de dos mossos de paisà de la comissaria de Sant Martn va permetre iniciar una línia d’investigació per identificar l’autor dels fets. L’home, amb nombrosos antecedents, va resultar ser el germà petit d’un perillós atracador que actualment està ingressat a la presó.

 

Els agents van fer un seguiment del noi i van veure com pujava a una motocicleta i marxava a gran velocitat, sense que tinguessin temps de detenir-lo.

 

Per això, van consultar les plaques de matrícula de la motocicleta i van comprovar que era la motocicleta que l’atracador havia utilitzat en el robatori d’una gasolinera el dia anterior.

Arma simulada 

Els investigadors van centrar els esforços a ubicar el domicili de l’investigat, i van poder constatar que els últims dos anys havia viscut en diferents pisos ocupats amb la seva parella sentimental. 

Els agents van intensificar aquesta tasca quan van observar que l’atracador havia tornat a actuar, aquesta vegada en un establiment comercial de cosmètica de les Corts. Finalment, els investigadors van localitzar el domicili de l’investigat, el qual va quedar detingut el 10 de desembre passat. Durant la detenció, els agents li van localitzar una pistola detonadora enfundada als pantalons.

Aquest tipus d’armes simulen armes reals, i si són disparades a poca distància poden ferir de gravetat.

Notícies relacionades

 

Al detingut se li imputen nou atracaments i dos robatoris amb força. Va passar a disposició judicial dimecres 12 de desembre i va ingressar a presó provisional.