On Catalunya

FRONT MARÍTIM

Barcelona inaugura el nou passeig del Trencaones

El nou passeig i les altres reformes sumen 36.481 metres quadrats d'ús públic

abertran46288974 rompeolas181217144211

abertran46288974 rompeolas181217144211 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

El Port de Barcelona ha inaugurat aquest dilluns el Nou Passeig del Trencaones (de 400 metres de longitud i 4.920 metres quadrats), l’ampliació de la plaça de la Rosa dels Vents i una sèrie d’espais públics generats entorn de la Marina Vela, la nova instal·lació per a embarcacions esportives i de lleure ubicada a la Nova Bocana, Port Vell.

La inauguració ha comptat amb la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz; la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin; la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i el cap de planificació territorial i gestió tècnica de concessions de l’enclavament portuari, David Pino.

El nou passeig i la resta de l’espai que s’ha obert sumen 36.481 metres quadrats d’ús públic, gràcies en part a l’ampliació de la plaça de la Rosa dels Vents, que ha multiplicat la seva superfície original fins a les 1,2 hectàrees, i a més compta amb un rellotge de sol obra de Rafael Soler Gayà.

Els espais s’han desenvolupat a través de la col·laboració publicoprivada entre el Port de Barcelona (que ha planificat i concessionat el projecte per un període de 35 anys) i la companyia Marina Vela, adjudicatària de la concessió, que ha invertit 30 milions d’euros en la instal·lació esportiva i l’execució d’espais adjacents.

RECUPERACIÓ DEL TRENCAONES

El Nou Passeig del Trencaones dona continuïtat al Passeig Marítim i recupera el vincle amb el barri de la Barceloneta, que en el passat tenia l’històric trencaones, han ressaltat tant Sanz com Conesa, i han insistit en el caràcter públic de l’espai.

Sanz ha puntualitzat que és una extensió de la ciutat dirigida a la ciutadania, una cosa que l’acord ja contemplava perquè "volia complir un anhel ciutadà, que era recuperar espais públics".

Mercè Conesa ha posat de relleu la relació entre l’ens que presideix i l’ajuntament, i ha recordat la feina del seu antecessor, Sixte Cambra, i de l’equip municipal a l’"asseure’s i posar objectius en comú".

"El Port de Barcelona vol ser constructor de ciutat, acompanyant en un procés de vida ciutadana, d’espais cívics i de convivència,", i ha cridat a enfortir aquest diàleg, així com a omplir l’espai acabat d’inaugurar.

LA MARINA VELA

La Marina Vela, els molls i la plaça Central de la instal·lació seran accessibles en horari diürn i aporten 25.167 metres quadrats addicionals d’ús públic.

La instal·lació per a embarcacions esportives i de lleure ofereix 134 amarratges a l’aigua, permet emmagatzemar a la marina seca 222 embarcacions de fins a nou metres d’eslora i integra la base nàutica a Barcelona de la Creu Roja i la base de pràctiques de la Facultat de Nàutica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Notícies relacionades

En una futura fase, l’àmbit de la Nova Bocana inclourà la urbanització de nous espais que sumaran 7.900 metres quadrats addicionals: la rambla de la Marina i l’edifici Mirador PortaBarcelona, a més d’un projecte arquitectònic de tematització que permetrà rememorar l’antic trencaones.

La rambla de la Marina, continuació natural del passeig de Joan de Borbó cap al sud, serà una rambla elevada que culminarà amb unes grades amb vistes cap a la Bocana Nord, el pont Porta d’Europa i el moll Adossat, d’un costat, i cap a Montjuïc i la ciutat, de l’altre.

Temes:

Platges