manifestació animalista

Activistes nus a Barcelona contra la indústria pelletera

Amuntegats els uns a sobre dels altres han recreat com queden els animals desposseïts de la seva pell

1
Es llegeix en minuts

Una cinquantena d’activistes animalistes s’han manifestat avui nus i amb el cos cobert de sang artificial a la plaça Catalunya de Barcelona, per protestar contra la indústria pelletera i en defensa dels animals.

Els manifestants s’han estirat a terra, amuntegats els uns sobre els altres, imitant com queden els cossos dels animals sense vida una vegada que els han arrencat la pell, segons ha informat Animal Naturis.

Durant la protesta, una de les participants ha sostingut una pancarta amb el lema “¿quantes vides per un abric?” i al finalitzar l’acte ha cridat “la crueltat no és elegant”.

Els activistes envoltats per periodistes i curiosos durant la seva flashmob / ALBERT GEA (REUTERS)

Amb aquesta ‘performance’, l’entitat Animal Naturis ha volgut “donar veu alsmilions d’animals que són maltractats i assassinats per la indústria pelletera”, segons aquesta associació de defensa dels animals, que calcula que anualment més de 32 milions d’animals són sacrificats en la Unió Europa.

“S’ha associat erròniament l’ús de peces de pell amb el luxe i la moda i aquest és el pensament que cal canviar perquè si aconseguim que no hi hagi demanda, no hi haurà oferta”, ha declarat la coordinadora d’Animal Naturis a Barcelona, Cristina Ibáñez.

Notícies relacionades

“Actualment hi ha moltes alternatives per vestir-se sense haver d’arrabassar-li la pell i la vida a un animal”, ha agregat la representant d’Animal Naturis, que demana que es prohibeixin les granges pelleteres a Espanya, “com s’ha anat fent en altres països europeus”.

Segons Ibáñez, “Espanya és un refugi per a la patronal pelletera atesa la seva flexibilitat legal amb la normativa de protecció animal, malgrat que la fuga de visons de les granges obliga a gastar desenes de milions de diners públics cada any”. 

Temes:

Animals