política municipal

Collboni proposa construir 2.000 sobreàtics per a joves cada mandat a Barcelona

El candidat socialista a l'alcaldia suggereix acords amb les comunitats a canvi de rehabilitar les finques

zentauroepp43745058 el secretari de pol tica municipal del psc  jaume collboni  180614120153

zentauroepp43745058 el secretari de pol tica municipal del psc jaume collboni 180614120153 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha proposat avui construir 2.000 sobreàtics de protecció oficial per a joves a les terrasses comunitàries de Barcelona.

Collboni ha fet aquesta proposta en el marc de la jornada ‘Propostes per a una nova política de vivenda a Barcelona’ organitzada pel grup municipal socialista, en què han participat el secretari d’Estat d’Infraestructuras, Transports i Vivenda, Pedro Saura, així com la presidenta de l’Observatori Metropolità de la Vivenda de Barcelona, Carme Trilla.

El PSC ha plantejat ampliar l’edificabilitat de la ciutat gràcies a acords amb les comunitats de propietaris per construir vivendes per a joves als terrats, a canvi de rehabilitar les finques. Segons Collboni, la mesura permetria augmentar el parc de vivendes púbiques per a joves, millorar l’accessibilitat i eficàcia energètica dels edificis de la ciutat, i generar activitat econòmica i llocs de treball al sector de la construcció i la rehabilitació.

Diferents eines

Sense renunciar als instruments convencionals de construcció de vivenda protegida, el regidor socialista proposa generar el dret de disposar d’una planta més de propietat pública als edificis que no superin l’edificabilitat permesa. “Hi ha possibilitats per innovar i el PSC ho fa amb els sobreàtics. A Barcelona tenim 18 milions de metres quadrats coberts, així que volem aprofitar aquests espais i oferir la construcció de vivenda dotacional”.

Notícies relacionades

Collboni ha anunciat que es podrien fer 18.000 vivendes en sobreàtics, 2.000 vivendes per mandat, a part de 20.000 pisos més a través de la construcció convencional.

Segons la seva opinió, “l’emergència habitacional i l’expulsió d’una generació sencera de joves treballadors de la ciutat obliguen a innovar”, ja que “el govern de Colau s’ha llançat a la desesperada a tirar endavant mesures sense prou consens i que no eren centrals en el Pla per al dret de la vivenda 2016-2021 a què va donar recolzament el PSC”.