LA LLUITA CONTRA LA DROGA

Operació policial contra narcopisos al Poble Sec de Barcelona

El desplegament busca desarticular la xarxa dominicana del Raval, que s'havia traslladat a aquest barri

zentauroepp46231125 barcelona 12 12 2018 operaci n antidroga de los mossos en po181212104548

zentauroepp46231125 barcelona 12 12 2018 operaci n antidroga de los mossos en po181212104548 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Agents delsMossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana participen des de primera hora d’aquest dimecres en una operació per amputar la regeneració de la xarxa dominicana delsnarcopisos del Raval, que va ser desarticulada l’octubre passat en el marc del’operació Bacar. La policia ha detectat que almenys un dels dominicans que van quedar en llibertat llavors s’ha resituat en un altre pis de la droga al barri del Poble Sec.

El dispositiu en marxa se centra en dos pisos del Poble Sec. Aquesta és la primera manifestació en aquest barri dels narcopisos que abans operaven al Raval. Abans ja n’hi va haver a Sant Antoni.

L’operació Bacar, desplegada el 29 d’octubre passat, va ser un autèntic cop als narcotraficants  del Raval. 700 agents dels Mossos i 180 de la Guàrdia Urbana van registrar i van tancar 26 narcopisos i van detenir 55 persones vinculades amb la màfia dominicana, que és la que controlava els pisos de la droga.  En aquesta operació es van detenir diversos líders de grups criminals d’origen dominicà. És a dir, no només es van tancar 26 punts de venda en actiu, sinó que es va liquidar l’estructura que els coordinava i que els proveïa de droga.

Bandes dominicanes

Ha sigut ‘a posteriori’ quan els Mossos han detectat que almenys un dels detinguts llavors, que després va quedar a llibertat, es va resituar al Poble Sec i va reprendre l’activitat delictiva a començaments de novembre. 

Notícies relacionades

Les bandes dominicanes es van imposar al Raval als narcotraficants originaris i van aconseguir el control dels narcopisos amb l’ús desacomplexat de la violència. "Els delinqüents d’origen dominicà són persones que viuen al dia, sense pensar en el demà, que es deixen guiar per un caràcter irascible que imposa la territorialitat a partir de la violència, entre ells o contra els competidors", va explicar l’intendent Toni Rodríguez, cap de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos. 

Amb el dispositiu d’aquest dimecres els Mossos volen evitar que els narcopisos es consolidin al Poble Sec.