Els vigilants del metro de Barcelona convoquen una vaga la nit de Cap d'Any

Acusen l'Ajuntament de "passivitat" davant de les creixents agressions que pateixen per part de grafiters

zentauroepp45903152 metro181115183218

zentauroepp45903152 metro181115183218 / Miquel Codolar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Elsvigilants de seguretat del metro de Barcelona han convocat una vaga el 31 de desembre per reclamar millores en les seves condicions laborals, segons avança el diari 'Ara' en la seva edició digital.

Les raons per a l’aturada són, segons dos dels sindicats de guàrdies de seguretat, "la passivitat de l’Ajuntament" davant de les creixents agressions que aquest personal pateix per part dels grafiters.

"El metro està ple de carteristes, que acostumen a treballar de quatre en quatre", ha explicat un portaveu sindical a l’'Ara'. Ha afegit, a més: "En ocasions es riuen de nosaltres, perquè saben que no en som prou per intervenir".

Notícies relacionades

L’aturada està convocada de 6 del matí del dia 31 fins a aquella mateixa hora de l’1 de gener, ja que segons Sergio Sánchez, d’ADN Sindicat de Seguretat Privada de Catalunya, és el moment de l’any en què més agressions es produeixen.

Els sindicats reclamen que no hi hagi agents sols i que les rondes sempre siguin en parella. A més, alerten que es troben en inferioritat davant dels carteristes, que sempre van de quatre en quatre, o davant dels grafiters. Així mateix, avisen de l’ocupació que fan els manters d’espai a l’estació de plaça de Catalunya. "Un dia hi haurà una desgràcia", ha avisat.

Temes:

Grafitis Metro