Anar al contingut

Repartides en tres barris

L'Ajuntament de Barcelona licita 176 vivendes de lloguer social

Els nous edificis s'ubiquen als districtes de Gràcia, Sant Martí i Sants-Montjuïc

Efe

L'Ajuntament de Barcelona licita 176 vivendes de lloguer social

ALBERT BERTRAN

L’Ajuntament de Barcelona ha licitat les obres de tres noves promocions de vivenda que sumen un total de 176 pisos destinats majoritàriament a lloguer social i assequible i que s’edificaran als districtes de Gràcia, Sant Martí i Sants-Montjuïc, amb un pressupost inicial de 26,5 milions sense IVA.

Segons ha informat avui el consistori, es tracta d’un procediment a través del qual l’ajuntament contracta les empreses constructores que executaran els treballs d’edificació i s’espera que les obres comencin cap a la primavera de 2019.

Els tres projectes corresponen a un edifici de 54 vivendes que es construirà al barri del Besòs i el Maresme; un altre de 14 pisos que s’aixecarà al barri de Vallcarca i Penitents i un edifici de tres blocs i 108 vivendes que s’aixecarà a la Marina del Prat Vermell.

72 projectes en marxa

Actualment, l’ajuntament té en marxa 72 projectes en solars públics de la ciutat per construir un total de 4.644 vivendes i, a més, durant aquest mandat ha entregat 2.600 claus de pisos.

Per a l’ajuntament de Barcelona és “prioritari” incrementar el parc de pisos públics de la ciutat per garantir el dret a l’accés de vivenda a preu assequible. Es calcula que d’aquests 72 projectes, un 80% dels pisos públics seran de lloguer.

A més, l’ajuntament té uns altres 52 solars en diferents fases de gestió urbanística per poder iniciar la construcció de vivendes a curt termini.

Escassa aportació autonòmica i estatal

L’impuls al creixement del parc de lloguer de vivenda, que en vuit anys sumarà tants nous pisos de lloguer públic com els que es van crear al llarg dels 80 anys anteriors, s’està fent bàsicament amb recursos municipals i suposa una inversió de més de 500 milions d’euros.

El finançament d’aquests projectes es farà en un 85,24% amb recursos de l’ajuntament i amb el recolzament i finançament del Banc Europeu d’Inversions (BEI) i del Banc del Consell d’Europa (BEC), ja que l’aportació de la Generalitat i de l’Estat és del 14,76 %, la més petita des de 1981, segons el consistori.