Millores als barris més castigats

Barcelona destinarà 4,4 milions de la taxa turística a pal·liar els efectes de la massificació

La partida es destinarà, entre altres, al servei d'agents cívics i a l'app per detectar pisos turístics il·legals

zentauroepp39769001 barcelona 22 08 2017 vigilancia en sagrada familia despu s d170823140356

zentauroepp39769001 barcelona 22 08 2017 vigilancia en sagrada familia despu s d170823140356

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona destinarà una partida de 4,4 milions d’euros procedents de la taxa turística (IEET) a millorar la gestió i compensar els efectes que suposen per a la ciutat la massificació de visitants, així com el control dels pisos il·legals i altres actuacions en diferents barris que posin de relleu espais culturals i turístics.

La Comissió de Govern del consistori ha aprovat aquesta partida, que servirà per visualitzar la gestió de l’allotjament turístic que s’ha dut a terme el 2018, el servei d’agents cívics, o l’aranya web, una aplicació informàtica que serveix per rastrejar dades d’allotjaments turístics a la xarxa i que és un dels pilars de l’acció municipal contral’allotjament turístic il·legal.

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha destacat que la partida aprovada a compte de l’impost turístic es destina “al control dels pisos il·legals i la gestió del turisme, a través dels visualitzadors i agents cívics”, ha informat el consistori en un comunicat. També a projectes que, segons Colom, “demanen els districtes a través de les meses de districte i en el marc de l’Estratègia Territorial de Gestió Turística per afavorir la recuperació i posada en valor d’espais culturals i turístics” en aquests.

L’Ajuntament de Barcelona va tancar el 2017 amb una mica més de 5 milions d’euros assignats a projectes de ciutat procedents de la recaptació de l’impost turístic.

Notícies relacionades

Més de la meitat es van destinar a projectes de millora als barris (uns 2,6 milions) i uns 650.000 euros a projectes relacionats amb el patrimoni i la cultura.

L’any 2017 va ser el primer en què l’Ajuntament de Barcelona va gestionar el 50% del que recapta la ciutat en concepte de l’impost turístic, ja que fins al 2016 el percentatge que rebia era del 34%.

Temes:

Turisme