Enganxat in fraganti

Vídeo | A presó un home que assaltava dones grans en portals de Barcelona

Els Mossos el relacionen amb 17 robatoris comesos a l'Eixample, Sants-Montjuïc, Sarrià i Les Corts

41bf6636-9bdc-497c-9b1b-181df281cf4c

41bf6636-9bdc-497c-9b1b-181df281cf4c

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han detingut un home, que ja ha ingressat a la presó, acusat d’assaltar dones grans als portals de les seves cases a Barcelona i qui es relaciona amb 17 robatoris comesos d’aquesta forma als districtes de l’EixampleSants-MontjuïcSarrià i Les Corts, informen els Mossos.

La policia catalana va detenir el 20 de novembre passat un home de nacionalitat espanyola que va ser sorprès pels agents robant una dona de 71 anys a l’interior de l’edifici on vivia.

L’home estava intimidant la víctima amb un objecte punxant quan els agents van impedir el robatori i el van detenir.

La ràpida actuació policial va ser possible després que agents de la Unitat d’Investigació iniciessin una investigació arran de les denúncies de diverses persones d’edats avançades que havien sigut víctimes d’un robatori per part d’un home que les sorprenia quan accedien al portal de la finca on vivien.

Fruit de la investigació, els agents tenien la descripció del possible autor dels fets, que actuava principalment a la zona del barri de Sants i, per aquesta raó, havien desplegat un dispositiu policial per detenir-lo.

Les víctimes, majoritàriament dones d’edat avançada que anaven soles, es trobaven amb un home que iniciava una conversa amb elles, sense aixecar cap sospita i generant una bona actitud de proximitat i de confiança.

A l’ascensor

L’autor els preguntava sobre alguna persona que haurien de conèixer i que suposadament ell també coneixia.

El detingut continuava la conversa per despistar les seves víctimes fins que una vegada a l’ascensor les intimidava i els exigia diners.

Posteriorment, l’autor fugia ràpidament del lloc dels fets aprofitant la mobilitat reduïda de les persones atesa la seva edat.

Entre les víctimes hi figura una dona de 79 anys d’edat que necessita ajuda d’un caminador per poder moure’s. Les víctimes tenen entre 69 i 87 anys.

Notícies relacionades

Els investigadors van poder acreditar que l’home hauria fet un total de 17 robatoris a Barcelona, entre els mesos d’abril i novembre, sempre utilitzant una manera d’actuar molt similar.

El lladre actuava sempre entre les 18.00 i les 22.00 hores i escollia dones que anaven soles i que intuïa que tornaven cap a casa seva.