NOVA XARXA

Barcelona suprimeix dues parades d'autobús per evitar el segrest turístic

La mesura forma part d'un pla per descongestionar les línies que el consistori va anunciar a l'octubre

zentauroepp38180253 barcelona 25 04 2017 los vecinos se quejan del exceso de usu180615131317

zentauroepp38180253 barcelona 25 04 2017 los vecinos se quejan del exceso de usu180615131317 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La implementació de la nova xarxa d’autobús barcelonina ha implicat la modificació de diverses rutes, com ha sigut el cas de la del bus número 24, que, segons denuncien els veïns, s’ha convertit en un bus turístic ‘low cost’.La línia ha passat d’iniciar la seva ruta al Paral·lel a fer-ho a la Plaça Catalunya, on pugen nombrosos grups de turistes per anar cap alPark Güell.

Aquesta situació va provocar un enorme descontentament per part dels ciutadans locals, que asseguraven que tenien la sensació d’haver entregat la ciutat als turistes i es queixaven d’haver de compartir transport amb una gran quantitat de visitants, alguns dels quals ocupaven els seients reservats o ni tan sols pagaven el bitllet.

Notícies relacionades

Davant de l’esmentat problema, aquest dilluns Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha comunicat via Twitter que ha suprimit dues parades de les línies 24 V19 a la carretera del Carmel amb l’objectiu de reduir-ne l’ús turístic. Aquesta mesura s’emmarca en un pla de millora de la mobilitat del Park Güell que va ser anunciat al’octubre per part de l’Ajuntament de Barcelona.

També fa dos mesos, el consistori va comunicar que posarà en marxa abans de l’estiu vinent un autobús llançadora que unirà la boca del metro d’Alfons X amb el Park Güell, una altra mesura que van assegurar quedescongestionarà les línies 24 i 92.