AQUESTA TARDA

El Raval torna a manifestar-se contra els narcopisos

Els veïns recorreran, a cop de cassola, els carrers on encara hi ha locals de venda i consum de droga

Reclamen les administracions mesures que vagin «més enllà de l'actuació policial»

zentauroepp39864981 barcelona 30 08 2017 cacerolada manifestacion de todos los v181116200540

zentauroepp39864981 barcelona 30 08 2017 cacerolada manifestacion de todos los v181116200540 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

El Raval segueix en peu de guerra. Els narcopisos i la droga no se n’han anat encara, malgrat la macrobatuda del passat 29 d’octubre, que va acabar amb el tancament de 26 locals on es venia i consumien crac, heroïna i haixix.

És per això que els col·lectius veïnals Acció Raval, Acció Reina Amalia i Guerrilla Raval han convocat per a aquest dissabte una manifestació-cassolada que engegarà a les 18 hores de la rambla del Raval i que recorrerà, a cop d’olla, tots els carrers en els quals saben que existeixen pisos amb narcotraficants. El lema és ‘Que no trafiquin amb la teva vida. Ni traficants ni especuladors’.

Notícies relacionades

Els veïns reclamen a les administracions (Estat, Generalitat i ajuntament) un paquet de mesures que vagin “més enllà de la necessària actuació policial”. “Els narcotraficants no escullen el nostre barri per casualitat, l'escullen perquè hi han trobat totes les facilitats que necessiten per instal·lar-s’hi: centenars de pisos i locals buits i abandonats, posats amb safata pels bancs i fons financers especuladors”, denuncien en un comunicat.

Reclamen, entre altres coses, més recursos per atendre els toxicòmans, accelerar els procediments judicials, més vigilància, invertir més en vivenda pública, canvis en els lloguers o crear un llistat de pisos buits.

Temes:

Narcopisos