La setmana que ve

TMB farà revisions mèdiques als treballadors exposats a l'amiant

Els reconeixements als 543 treballadors seran voluntaris i començaran la setmana que ve

vagonmetro

vagonmetro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La companyia Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) iniciarà la setmana que vereconeixements mèdics específics per als 543 treballadors en actiu potencialment exposats a materials amb contingut d’amiant.

Tot i que l’amiant detectat fins ara a les instal·lacions del metro de Barcelona no suposa un risc per a la salut, el Servei de Salut i Benestar Laboral de Metro ha iniciat un pla de reconeixements mèdics específics per al personal de l’empresa potencialment exposat a materials amb contingut d’amiant, com a complement del programa oficial de vigilància de la salut pel mateix motiu que ja segueix una part de la plantilla.

Els reconeixements seran voluntaris i començaran la setmana que ve, amb l’objectiu que en una primera fase es duguin a terme el llarg dels mesos de novembre i desembre i continuïn a partir del gener del 2019.

Pla per a la resta de la plantilla

Segons fonts de TMB, podrà participar-hi tot el personal que al llarg de la seva vida laboral hagi treballat en els departaments de Material Mòbil, Senyals i Comunicacions, Tramvia Blau i Manteniment d’Estacions i que estan en actiu, cosa que suposa un total de 543 de persones de la plantilla que es podran fer l’examen mèdic.

A més, de manera addicional, TMB ha ofert a la resta de la plantilla de Metro la possibilitat d’acollir-se a una campanya especial de detecció de malalties respiratòries "per a la tranquil·litat de tothom".

Notícies relacionades

"Es tracta de proves, sempre voluntàries, per detectar afeccions respiratòries susceptibles de tractament mèdic precoç, que es programaran prèvia sol·licitud en els propers sis mesos", han detallat fonts de la companyia.

El programa de vigilància de la salut establert per les autoritats sanitàries el 2002 per exposició potencial a l’amiant i que se segueix al metro de Barcelona no ha diagnosticat cap cas d’asbestosi pulmonar, mesotelioma pleural, ni càncer de pulmó o de mediastí entre les persones participants.