una obra de nevenka pavic

Una artista urbana decora el gris accés a l'estació de Santa Eulàlia

L'Hospitalet encarregarà una intervenció similar a la parada de Riera Blanca del suburbà

zentauroepp45793688 barcelona 7 de noviembre del 2018  una intervenci n con mosa181107133454

zentauroepp45793688 barcelona 7 de noviembre del 2018 una intervenci n con mosa181107133454

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una mica de color en un dels accessos al metro més transitats de l’Hospitalet. En realitat, una mica no, molt. L’alcaldessa Núria Marín ha visitat, en el que podria considerar-se una inauguració informal, la intervenció que l’artista xilena Nevenka Pavic ha fet a les 15 columnes que sustenten les escales d’accés a l’estació de Santa Eulàlia. Eren de gris ciment. Ara són una versió 2.0 del tantes vegades reinterpretat trencadí, o sigui, una explosió de color.

La intervenció de Nevenka està exactament a la confluència de l’avinguda del metro amb el carrer de Ramón y Cajal. No és una obra majúscula, és cert, però és el resultat de la relació simbiòtica que l’Ajuntament de l’Hospitalet pretén mantenir amb els artistes locals des que va anunciar la creació d’un districte cultural a la ciutat. Tal com ha explicat Marín, l’ajuntament ha demanat ajuda als artistes “per recuperar els espais urbans deteriorats”.Nevenka, que viu a Espanya des de l’any 2000, forma part de la tropa de creadors que sota el segell de La Gloria desenvolupen la seva activitat a l’Edifici Freixas, una finca antigament dedicada a l’activitat industrial i que ara forma part de la constel·lació d’equipaments del districte cultural.

En certa manera, el propòsit és que si l’estació de Santa Eulàlia ha de ser una de les portes d’accés al districte cultural, els visitants han d’apreciar-ho tot just baixar del vagó. De fet, al costat de les columnes ara redecorades hi ha també un vell quiosc de premsa per al qual s’estan estudiant també diverses opcions d’intervenció artística abans que se li assigni un futur ús.

Riera Blanca

Notícies relacionades

Marín, que ha visitat la columnata en companyia del regidor de Cultura de la ciutat, David Quirós, ha avançat que l’ajuntament té previst fer una operació similar, també de la mà d’un artista establert a la zona, a l’estació de metro de Riera Blanca, una altra de les grans portes d’entrada a l’Hospitalet a través del suburbà.

El projecte del districte cultural és, juntament amb la prolongació del pol empresarial de la plaça d’Europa fins a Bellvitge, el pla de futur més gran de l’Hospitalet. Dins d’un perímetre de 25 hectàrees de superfície conviuen ja unes 200 empreses vinculades poc o molt amb el sector cultural . L’afany de l’ajuntament és que aquesta massa crítica cristal·litzi en un barri que generi vida cultural i, en conseqüència, creï activitat a la ciutat.