TENSIÓ DE PRECAMPANYA

Picabaralla entre Colau i Valls per la reprovació al Rei

L'alcaldessa retreu a Twitter al candidat que se sorprengui que ella sigui republicana

lainz45625317 l alcaldessa de barcelona  ada colau  abans de l inici del c181026164308

lainz45625317 l alcaldessa de barcelona ada colau abans de l inici del c181026164308 / Nazaret Romero

1
Es llegeix en minuts

Es respira ambient de precampanya municipal a Barcelona. En aquest cas, el motiu ha sigut la decisió del’Ajuntament de Barcelona, en ple municipal, de reprovar el rei Felip VI. I l’ha utilitzat el candidat a l’alcaldia Manuel Valls, que ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de "connivència" amb els independentistes per la resolució contra la monarquia i de "degradar" el prestigi del consistori.

“Aquest fet demostra que Ada Colau no és una persona de qui ens puguem refiar i és la demostració de la connivència entre l’actual alcaldessa i els grups radicals i independentistes”, ha dit Valls en declaracions a Efe. Així mateix, l’ex primer ministre francès ha expressat el seu convenciment que Colau intentarà “forjar aliances amb els separatistes per intentar mantenir l’alcaldia”, cosa que, segons el seu parer, “suposa una amenaça i un greu perill per a Barcelona”.

Notícies relacionades

L’alcaldessa no ha trigat a respondre-li via Twitter. Amb ironia, li ha retret que se sorprengui que ella, “una republicana”, defensi la República com a sistema d’Estat. A continuació li ha etzibat que "de qui costa refiar-se és d’un republicà francès que de sobte es torna monàrquic".

Colau acaba el seu tuit preguntant a Valls si va deixar al Pirineu els valors republicans del famós lema francès: 'Igualtat, llibertat i fraternitat'.