El transport de muntanya més antic d'Espanya

El funicular del Tibidabo doblarà la capacitat i es convertirà en atracció

Després de la renovació, a finals de l'any que ve. el mitjà de transport es dirà 'Cuca de Llum'

El vehicle que puja la muntanya podrà transportar 252 persones en cada viatge

funicular tibidabo10

funicular tibidabo10

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

El funicular del Tibidabo es renovarà totalment a finals de l’any que ve per doblar la capacitat de passatgers, augmentar la velocitat i oferir noves experiències als usuaris fins al punt de convertir-se en una atracció més del parc, segons acaba d’anunciar l’ajuntament de Barcelona.

La modernització del funicular, que té gairebé 120 anys, començarà el setembre del 2019 i permetrà que aquest mitjà de transport passi a anomenar-se Cuca de Llum perquè funcioni com una atracció més. El nou transport no es podrà utilitzar fins a l’agost del 2020.

Més rapidesa i visibilitat

Els canvis més destacats són l’augment de la velocitat (fins a 10 metres per segon, de manera que el trajecte només durarà tres minuts), la seva capacitat més gran (passarà de 120 places a 252) i la superfície de vidre serà molt més gran, cosa que permetrà disfrutar de vistes panoràmiques de la ciutat.

El primer d’Espanya

El funicular del Tibidabo es va construir el 1900 per iniciativa de Salvador Andreu, el doctor que va fundar el parc d’atraccions i que va tenir la idea en un viatge a Suïssa. El juliol del 1901el funicular va fer el seu primer ascens a la muntanya.

En l’actualitat el funicular, que ha sigut renovat diverses vegades, cobreix un trajecte de 1.124 metres amb un desnivell de 272 metres entre les dues estacions.

MÉS INFORMACIÓ I FOTOS BEN AVIAT

Notícies relacionades