INCIDENT AL SUBURBÀ

Apunyalat un vigilant del metro a la parada de Paral·lel

El treballador intervenia en una discussió quan un home ha brandit l'arma i ha anat contra ell

Té ferides profundes als braços i la policia ha detingut dos agressors al carrer a punta de pistola

zentauroepp38813681 metro181021131129

zentauroepp38813681 metro181021131129 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

Semblava una intervenció rutinària de la matinada de dissabte a diumenge. Quatre parelles, dues d’origen espanyol i unes altres dues dominicanes, segons els testimonis, discutien a l’andana del metro de Paral·lel aquest diumenge, a prop de les 6.30. Es tractava de cridar-los l’atenció per no incomodar la resta de viatgers, però l’assumpte ha acabat amb un vigilant ferit d’arma blanca als braços. La seva perícia ha evitat que l’apunyalessin a l’estómac, al cap i al cor, on realment apuntava l’agressor, segons la versió dels qui han presenciat l’atac. Ha fugit, però ha acabat arrestat a punta de pistola en ple carrer.  

El pla era acostar-se, demanar que baixessin el to i a continuar vigilant els accessos, passadissos i andanes. Perquè l’estació de Paral·lel, expliquen els mateixos vigilants, s’ha convertit “en una de les més conflictives a primera hora de dissabte i diumenge”. El vigilant, d’origen africà, un noi corpulent i esportista que fa una mica més d’un any que treballa al metro de la capital catalana, s’ha acostat a les vuit persones –quatre dones i quatre homes–, que es deien de tot sense arribar a les mans. Després d’advertir-los, els espanyols, segons la versió dels testimonis, han marxat. Després de deixar passar uns minuts prudencials i aconseguir convèncer-los, els dominicans també han accedit a abandonar la terminal. No sense insultar repetidament els homes de seguretat durant el trajecte.

Una navalla a la butxaca

Notícies relacionades

A la zona de validacions, un dels homes s’ha posat la mà a la butxaca i ha tret una navalla. S’ha abalançat de manera violenta cap al vigilant, que ha fet el que ha pogut perquè no li arribés a alguna zona que hagués resultat mortal. “L’agressor apuntava a cor, estómac i cap, però ell ha aconseguit defensar-se i només té talls molt profunds als braços. Està molt fort i és molt atlètic. Si arriba a ser un altre, el mata”. L’altre home dominicà ha fet la intenció d’afegir-se a la batussa i ha arribat a colpejar-lo, però l’altre vigilant ha aconseguit apartar-lo. Les dones s’han quedat al marge.

Al veure que no podia amb ell, l’assaltant i els seus acompanyants han fugit. El cap dels dos vigilants de seguretat, que ha arribat quan estaven passant els fets, els ha seguit a una distància prudencial. Una vegada al carrer, segons el relat dels qui han presenciat l’escena, una patrulla dels Mossos ha detingut els atacants “a punta de pistola”. El ferit es manté ingressat amb ferides d’arma blanca als braços, però sense que es temi per la seva vida.

Temes:

Metro