Rates a l'Escola Carlit de Barcelona

rjulve44745934 barcelona  22 08 2018   barcelona   ratas y ratones  campand180828122809

rjulve44745934 barcelona 22 08 2018 barcelona ratas y ratones campand180828122809 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo

Una plaga de rates afecta l’Escola Carlit de Barcelona. Al llarg d’aquestes últimes setmanes s’han vist rosegadors al pati i a l’hort d’aquesta escola de l’Eixample. El Consorci d’Educació i l’Agència de Salut Pública  estan treballant per solucionar aquesta incidència i asseguren que no es tracta d’un problema del centre, sinó dels voltants.

L’avís el van donar a finals de setembre els professors, que van veure rates al pati i a l’hort del centre. Immediatament la direcció va alertar el Consorci d’Educació, que va confirmar la presència d’aquests rosegadors i hi va actuar realitzant una neteja exhaustiva d’espais com la cuina, on es van col·locar trampes i es van tapar forats per on es podien colar els animals.

Segons ha avançat la cadena SER, l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha confirmat que fa mesos que intenten combatre una plaga de rates a l’entorn de l’Escola Carlit en coordinació amb Parcs i Jardins. Concretament, des delgener passat, s’han fet més de 40 actuacions als jardins interiors de l’illa de l’Eixample on està situada l’Escola Carlit (en aquesta zona s’estan fent obres) i una trentena més a la plaça de Tetuan. Això inclou des d’aplicar productes antirates fins a revisar el clavegueram o visites per descartar la presència dels rosegadors.

Inquietud entre els pares

Entre els pares i les mares dels alumnes hi ha certa inquietud per si la situació no està resolta. Des de Salut Pública asseguren que en cap moment hi ha hagut risc per a l’alumnat i els professors.

Notícies relacionades

La mare d’un alumne de l’Escola Carlit ha destacat la implicació de l’escola per resoldre el problema: “El centre ens va fer saber la situació a través d’un comunicat fa prop d’un mes. Des d’aleshores, no ha parat de trucar a Salut Pública, s’han realitzat diverses inspeccions i s’han pres mesures, comara que els nens ja no esmorzin a l’escola”, ha dit. D’altra banda, sospita que la presència d’aquests rosegadors es deu precisament a les obres que s’estan duent a terme als jardins veïns a l’escola. 

Presents en altres zones

El mes d’agost  passat va saltar l’alarma a Barcelona per l’augment de la presència de rates en espais púbics com al Parc de la Ciutadella, on l’estiu passat se’n podien arribar a comptar desenes en una sola tarda.