GENT GRAN

Barcelona auditarà les residències d'avis després del 'cas Bon Pastor'

L'ajuntament acorda controlar la qualitat dels centres públics arran de les "greus deficiències detectades"

EL PERIÓDICO va recollir la setmana passada les queixes de familiars que denunciaven episodis de falta de menjar

zentauroepp45489210 barcelona  familiaries de los ancianos residentes en la resi181016211141

zentauroepp45489210 barcelona familiaries de los ancianos residentes en la resi181016211141

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

L’Ajuntament de Barcelona impulsarà auditories de qualitat i eficiència en les residències de persones grans sostingudes amb fons públics de la Generalitat de Catalunya. Aquest diari va publicar la setmana passada una informació en què s’explicava que els familiars dels usuaris de la residència Bon Pastor denunciaven una falta de menjar i aliments de mala qualitat en aquest centre públic. El grup municipal del PSC ha presentat aquest dimarts, en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, una proposició per crear aquestes auditories arran de les "greus deficiències i baixades de qualitat detectades en residències com la del Bon Pastor". 

Ha tirat endavant amb els vots a favor del PSC, Barcelona en Comú, Cs, el PP, la CUP i els regidors Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé. ERC i el Grup Municipal Demòcrata s’han abstingut. Amb aquesta proposta, s’ha aprovat, a més, una mesa de seguiment de les places públiques i concertades en les residències d’ancians de Barcelona. 

Segons l’edil socialista Carmen Andres, "canviar les empreses [que gestionen les residències] no en garantirà la millora i la qualitat", i per això el seu grup municipal ha proposat organitzar auditories que permetin fer un seguiment per "aconseguir un bon servei".

Denúncies a Bon Pastor

Notícies relacionades

Els familiars del centre Bon Pastor van relatar a EL PERIÓDICO que 12 avis es van quedar sense menjar el segon plat del menú el dia 22 de setembre, perquè no n’hi havia per a tothom. Van haver de conformar-se amb pernil dolç i formatge.

Però també van explicar altres episodis, com la carència de carn i peix altres dies, fet que va portar el cuiner a haver de preparar triturats de patata i ceba bullides. A més, van denunciar que, de vegades, a causa de la falta de tovalloles, els treballadors de la residència van arribar a assecar els avis amb llençols. "Per a nosaltres això és maltractament; no fa falta pegar a una persona per maltractar-la", explicava un familiar a aquest diari.