18 ferits per inhalació de fum

Els Mossos investiguen si una baralla domèstica va motivar l'incendi de l'Eixample

El detingut com a autor del foc, de 37 anys, ja ha sigut traslladat a una unitat psiquiàtrica aquest dilluns

El rescat d'una víctima envoltada per les flames, captat pel vídeo d'un veí, ha sigut possible gràcies a la furgoneta d'un conductor

incendio-aragon-enrique-granados-209-kuba-lainz / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra investiguen, segons fonts consultades per aquest diari, si una baralla entre els germans brasilers residents a l’entresol segona del número 209 del carrer d’Aragó és la causa que va conduir al més gran d’ells a provocar un foc en el qual han resultat ferides, intoxicades per inhalació de fum, 18 persones i que ha obligat a desallotjar la totalitat del bloc.

Dos d’aquests germans són els que s’han emportat la pitjor part, ja que han sigut ingressats en estat crític a l’hospital. No obstant, el més gran –l’arrestat com a sospitós de causar l’incendi– al final d’aquest dilluns ja havia sigut traslladat a una unitat psiquiàtrica.

Els investigadors de la policia catalana, després d’interrogar els veïns, manegen la hipòtesi basada en el fet que el més gran dels germans, amb antecedents penals per tràfic de drogues –segons Europa Press–, hauria provocat l’incendi després d’una baralla entre ells. A l’interior d’aquest entresol segona hi havia una quarta persona, un amic dels brasilers, de 36 anys –els bessons– i de 37 anys, el detingut.

Notícies relacionades

Les flames originades al costat de la porta del domicili de l’entresol han fet que un dels bessons hagués de ser rescatat a través del balcó, al quedar envoltat pel foc. Les patrulles que han arribat en primer lloc han aturat una furgoneta, que han col·locat sota el balcó, i enfilant-se al sostre han aconseguit rescatar-lo a ell i al seu gos, que sostenia entre els braços. La seqüència completa ha sigut captada en un vídeo gravat per un veí al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO.

El primer avís al 112 s’ha rebut poc després de les cinc de la matinada. L’Ajuntament de Barcelona ha reallotjat temporalment els veïns que durant alguns dies no podran tornar a casa seva. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 27 persones, 18 per intoxicació, l’estat de dues d’aquestes –dos germans, entre els quals es troba el detingut– és el que més inquieta els metges.