A l'Eixample

El vídeo d'un veí mostra l'agònic rescat de l'incendi de Barcelona

Els Mossos han detingut un dels dos ferits crítics per haver provocat intencionadament el foc

La finca, ubicada al carrer d'Aragó, ha sigut desallotjada de matinada i ha deixat 16 ferits més per inhalació de fum

incendio-aragon-enrique-granados-209-kuba-lainz / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

El vídeo d’un veí ha captat la seqüència completa del rescat delsMossos d’Esquadra i delsBombers de Barcelona al pis del carrer d’Aragó, on un incendi intencionat ha causat 16 ferits, dos d’ells en estat crític. El document gràfic, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, mostra com els agents aturen una furgoneta i la utilitzen per baixar des del balcó un dels ferits de gravetat en el foc. També el gos que aquest sosté entre els braços. L’autor del foc és un dels ferits greus i ha sigut detingut. Segons Europa Press, té antecedents per tràfic de drogues.

A les imatges s’aprecia, així mateix, com en el precís instant en què els policies aconsegueixen salvar l’home envoltat per les flames de l’entresol segona, a la vorera un altre dels llogaters d’aquest domicili està visiblement alterat, semidespullat, i arrenca a córrer per agafar el gos, solt després de ser alliberat. 

En aquest entresol s’ha declarat de matinada un incendi, intencionat, que ha acabat provocant la intoxicació per fum de 18 veïns de la finca del número 209. En aquest domicili hi viuentres germans brasilers: dos bessons de 36 anys i un més gran de 37 anys. Aquesta nit hi havia una quarta persona dormint en aquesta casa, un amic dels germans. Segons fonts policials, l’home rescatat al balcó és un dels bessons. El que apareix en el vídeo semidespullat ja sobre la vorera és l’amic dels tres germans. Un dels bessons i el germà gran estan actualment ingressats en estat crític a causa de la inhalació de fum. 

Els Mossos han acabat detenint aquest veí brasiler com a sospitós d’haver provocat el foc de manera intencionada per causes que encara s’estan investigant. L’incendi ha començat molt a prop de l’entrada del domicili, a les 05.11 hores, un fet que ha impedit als seus ocupants poder fugir de les flames i també als Mossos entrar a rescatar-los. Per això s’ha optat per una solució imaginativa: aturar la furgoneta. Quan els Bombers han arribat, han ordenat el confinament de la resta de veïns del bloc i, gràcies als seus uniformes, han pogut entrar a l’entresol i rescatar els altres dos ocupants. A continuació, ja amb les flames extingides, han evacuat la resta de veïns. Les ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han atès 29 persones, 18 de les quals havien sigut intoxicades pel fum. Entre les quals, els dos germans intoxicats de més gravetat. 

Revisió de la finca

Al migdia els Bombers revisen l’edifici abans de reprendre els serveis, i es desconeix quan els veïns podran tornar a les seves vivendes. El consistori, en cas d’haver de passar la nit a fora, els oferirà allotjament, han indicat fonts municipals.

Notícies relacionades

Durant el matí, els Bombers han acompanyat els veïns a les respectives cases perquè poguessin recollir estris a l’espera que se’ls autoritzi a tornar-hi.

Els treballs d’extinció han provocat talls en el trànsit d’una hora i mitja, i després de les 8 del matí ja s’han reobert tots els carrils de la via

Temes:

Incendis