protesta ciutadana

Colau rebrà dimarts els dirigents de Tsunami Veïnal

La plataforma pretén debatre amb l'alcaldessa set qüestions relacionades amb la inseguretat i l'incivisme

zentauroepp45045621 adriana181013173303

zentauroepp45045621 adriana181013173303

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 16 a les sis de la tarda. Aquest dia i a aquesta hora es reuniran amb l’alcaldessa Ada Colau i amb diversos regidors de l’equip de govern els representants de la plataforma que el passat 15 de setembre es va donar a conèixer amb l’ambiciós nom de Tsunami Veïnal. Llavors van sortir al carrer. Van aconseguir ser un miler de persones darrere les pancartes. El número no feia justícia al nom amb què s’havien batejat, però les reivindicacions que enarboraven són el parenostre de cada dia a Barcelona des de fa temps, que pivota sobretot al voltant de l’eix de la creixent inseguretat en determinats barris de Barcelona.

Els dirigents de Tsunami Veïnal (un puzle d’entitats i associacions, en alguns casos desconegudes fins ara) aniran a la reunió amb l’alcaldessa amb un programa de set punts.

Reclamen en primer lloc una millora de la il·luminació de la via pública en carrers que són insegurs o ho semblen. El segon punt remarca la necessitat de millorar la neteja dels carrers.

El tercer és un dels maldecaps més grans de l’equip de Colau, els narcopisos. Tsunami Veïnal exigeix una agilitat més gran a l’hora de tancar els narcopisos i més eficàcia en el control d’altres possibles punts de distribució, venda i consum de drogues.

La lluita conral’excés de soroll és el quart punt de l’agenda. Segons l’opinió dels dirigents de la plataforma, hi ha barris que pateixen en excés la celebració d’actes massius, de dia o de nit, amb el soroll i incivisme que això comporta.

Normativa al calaix

L’ús del carrer per a la venda il·legal ja sigui top manta o llauners, és una altra matèria que segons Tsunami Veïnal ha sortit de mare. Creuen que la normativa vigent seria suficients per posar ordre, però també creuen que senzillament no s’aplica.

Notícies relacionades

Finalment, els dirigents d’aquest grup també volen analitzar amb l’alcaldessa quines mesures adoptarà davantl’ocupació de l’espai públic per part de les empreses de lloguer de bicicletes (sobretot, a turistes) i per part dels usuaris dels patinets elèctrics.

Després de la manifestació del passat 15 de setembre es va obrir una breu discussió a les xarxes socials sobre si aquesta plataforma era en realitat l’ariet d’algun dels partits polítics de l’oposició municipal. Sigui així o no, l’alcaldessa ha preferit celebrar una reunió i debatre cara a cara les seves reivindicacions.