ASSEMBLEA AL BARRI MARINER

Els veïns de la Barceloneta ajornen noves accions

Esperen que la pròxima setmana l'alcaldessa de Barcelona respongui a les seves queixes sobre incivisme

zentauroepp44821535 barceloneta180829211122

zentauroepp44821535 barceloneta180829211122 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els veïns de la Barceloneta han celebrat aquest dissabte a la tarda una assemblea per recollir propostes en vista de la falta de resposta a les seves reivindicacions per part de l’alcaldessa Ada Colau. Les seves queixes són les mateixes que les d’aquest estiu: inseguretat, incivisme impune, brutícia, ocupació il·legal de l’espai públic... Ara per ara, han decidit ajornar qualsevol acció. Almenys, fins a la setmana vinent. Si l’ajuntament no els contesta, tornaran a la càrrega.

La marxa que estava prevista per després de l’assemblea, en la qual han participat representants d’altres barris de Barcelona, no s’ha realitzat. Fonts veïnals han assegurat que era complicat dur-la a terme per les instal·lacions muntades al carrer arran de les festes de la Barceloneta.

Els veïns van presentar dijous passat a l’ajuntament una carta dirigida a Ada Colau on li retreuen que després de la mobilització del mes de setembre, i malgrat totes les reclamacions i peticions acumulades durant mesos, no hagi atès les seves queixes. En aquest escrit, insten a l’alcaldessa a una reunió conjunta amb els regidors de districte de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Martí per al 10 o 11 d’octubre. Després d’aquesta trobada amb uns objectius comuns, plantegen reunions de treball més específiques per a cada zona afectada.

Deixadesa de l’espai públic

Notícies relacionades

Els col·lectius signants de diverses associacions de veïns i plataformes de diferents barris de la ciutat tornen a clamar contra la “deixadesa de l’estat de l’espai públic, l’ocupació creixent de l’espai que hauria de ser per als veïns, la permissivitat i impunitat reiterada per part del govern municipal davant de l’incivisme, la brutícia, els actes i agressions punibles de gran violència que posen en risc la convivència i el benestar”.

En vista dels problemes de seguretat, els veïns de la Barceloneta ja van explotar aquest estiu i pretenen continuar amb la seva lluita, davant de la “greu situació” de robatoris a la zona i la falta d’agents policials. Per desenvolupar accions preventives de “civisme”, segons aquest col·lectiu, estan reclutant voluntaris que, entre altres missions, acompanyaran a la població del barri de més edat quan vagin a cobrar la pensió.